fredag 4 mars 2022

TBR mars

 

På grund av en tröttma - efter tvenne förkylningar krönta med en omikron - som inte är av denna världen, är jag lite sen med min TBR. Tröttheten gjorde också att det gick erbarmligt dåligt med februaris TBR. Egentligen hade jag tänkt kasta mig över Spegeln och ljuset, sista delen i Wolf Hall-trilogin, men jag försöker i stället komma i kapp med det jag inte hann i februari. Skulle jag mot förmodan ha rejält läsflyt, så tar jag mig an den också.


Böcker

The Promise påbörjade jag i slutet av februari och ska läsa klart. För Prisat.


Agota Kristof har jag länge velat läsa och hon är en av författarna i BoktolvanMånadens språk är grekiska. Något utsorterat från biblioteket som har stått i hyllan i decennier. Ser lite trist ut, Berättelser från grekiska tioårskriget 1940-1950, men jag tror att den kan vara riktigt intressant. Jag har ju en förkärlek för Grekland och det här är en oerhört traumatisk period i Greklands historia. De har förresten flera, som de flesta kanske inte tänker så mycket på: folkutväxlingen, juntan etc. Sylvia Plath hann jag inte med i februari, tyvärr. Den har stått på läslistan i 30 eller så, men nu djeflar! Klassiker till Förkovran.

E-böcker


Tredje delen i Järnbaneeposet. Bra, men tar väääldigt lång tid att läsa. Skriven på mål vilket gör att man måste l ä s a varje ord, inte bara avkoda. För Finish That SeriesEn ganska ny bok som lottades fram för De fyra årstiderna.Inte heller denna hann jag med i februari. Nytt försök. För Naturlig läsning.Någon Shakespeare blev inte heller läst, så här kommer Kung Lear igen.


Det sket sig ju med mina planer att läsa noveller av Selma Lagerlöf och de gamla ryssarna eftersom Storytel tagit bort Modernistas novellserie. Jag har i stället valt ut två novellsamlingar som jag tänker läsa något ur. Det blir mindre variation och inte lika roligt, men det får väl gå. 

LjudböckerDet här blir min tredje novellsamling av Tove JansonJag har läst Glasfåglarna förut, men minns inte mycket. Tänker läsa (lyssna) om den och de följande två delarna för Finish That Series.Då jag bilar ner till mor i Skåne tänker jag ta mig an tredje delen av Game of Thrones. Drygt 47 timmar ligger den på :)  Ingår också i Finish That Series.I Finish That Series ingår också Ekmans Kvinnorna och staden. Dags för del 3.Bergsklättraren är tredje delen i Legenden om Ögonstenen. Ingår också i Finish That SeriesEn sekund i taget är en av böckerna längst bak i läslistan (i e ljudböckerna i Storytelbokhyllan). Egentligen var det väl del 2 jag hade sparat ner - det är nämligen en serie om fyra delar - men jag börjar med ettan. 


Första delen, Maresi, lyssnade jag på i slutet av förra året och blev väldigt förtjust. Det här är del 2. Ingår också i Finish That Series.Det här får bli månadens Sherlock. I februari råkade jag välja en av de senare historierna, nu tänker jag se till att lyssna på dem i ordning i stället. 

Pust! Det ser för mycket ut, trots att jag tagit bort Spegeln och ljuset på dryga 1000 sidor. Hur ska detta gå mån tro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...