måndag 3 juli 2023

TBR juli

 

Ja, bortsett från att jag helt glömde bort Älven i mig - jag hade missat att anteckna den i min telefon - så har det gått hyfsat bra i juni. Läsningen är ju som den är, men jag har i alla fall läst klart de där tre påbörjade. Jag har nu lyssnat klart på alla Sherlock Holmes-berättelser som finns, både böckerna och alla de många novellerna. Det funkade att lyssna på Black Butterflies - i e att lyssna på engelska - och jag har också lyssnat på Our Wives Under the Sea, som jag hade planerat att lyssna på redan i vintras, men så blev det ju plötsligt omöjligt för mig med annat än deckare på svenska. Därtill har jag lyssnat på en extra kommissarie Gamache, Det vackra mysteriet

Så, till planeringen för juli. Halva juli är semestermånad, så det blir inte så många böcker denna månad heller:Jag ska förstås lyssna på Älven i mig. Så dumt att jag lyckades missa den!

Jag har precis börjat på Stone Blind. Den var också planerad för vårvintern, innan jag förlorade förmågan att lyssna på engelska.Nu ska det baske mig bli av med 4:e delen i klimatserien.Det är en bläckfisk på omslaget. Behöver mer sägas? Nej!Kommissarie Gamache nr 9.Något finskt måste ju med och jag tyckte mycket om Turtschaninoffs serie Krönikor från Röda klostret och Arvejord.Mera finskt. Jag har gillat det jag läst av Erlandsson också.Den här har jag haft på läslistan i en evighet. Jag blev väldigt överraskad då jag fann den som ljudbok på Storytel. 

Daniel Everett, then a Christian missionary, arrived among the Pirahã in 1977 - with his wife and three young children - intending to convert them. What he found was a language that defies all existing linguistic theories and reflects a way of life that evades contemporary understanding: The Pirahã have no counting system and no fixed terms for color. They have no concept of war or of personal property. They live entirely in the present. Everett became obsessed with their language and its cultural and linguistic implications, and with the remarkable contentment with which they live-so much so that he eventually lost his faith in the God he'd hoped to introduce to them.


Något mer vågar jag inte lista. Framförallt vågar jag inte tro att det ska gå att läsa än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...