måndag 4 mars 2019

TBR mars

Ja, jag får till att börja med kämpa vidare med Erindring om kaerligheden, Iliaden - en cover och Iliaden. Jag hann inte läsa som jag hade önskat under februari :(

Månadens språk är kinesiska och då passar det ju bra att försöka klämma mina tre kinesiska böcker i 3x3. Dessvärre har en av böckerna, Tre systrar, försvunnit spårlöst. Jag har letat som en galning och börjar fundera på om den åkte med till biblioteket när jag lämnade där senast. Jag får kolla upp det. I nödfall byter jag ut den mot en annan kines, Lenins kyssar kanske, som ligger i bokhyllan och väntar.Månadens bok för Tema Grekland blir Gud i Grekland av Inga och Jannis Ambatsis, en bok jag länge velat läsa eftersom jag är så fascinerad av det grekisk-ortodoxa över lag.En hyllvärmare ska det också bli, jag har ännu inte valt vilken.

Ska jag våga hoppas på att äntligen få läst en av Maryse Condés böcker, som utgör en trea i 3x3?

Och i Tema Bibeln är det sannerligen dags för något av evangelierna.

Och så ljudböckerna:

Just nu är jag precis på slutet av Madame Bovary. Jag hann inte klart den i februari som planerat.Månadens klassiker för 6 klassiker på 6 månader blir Vredens druvor.

'

Jag upptäckte till min glädje att Mo Yans Det röda fältet nu finns som ljudbok. Den ska jag lyssna på.Krigens barn, andra delen i P A Fogelströms Barn-serie lyssnade jag inte på i februari som planerat, det blev en massa - nå ja, 6 i alla fall - danska böker istället. Jag gör ett nytt försök denna månad.


Jag brukar hinna lyssna på åtminstone sex böcker varje månad, men de här tre är lååånga rackare, så det vete sjutton om jag hinner fler. Vi får se!


TBR för februari gick inte så hejans bra. Erindring... har jag bara precis börjat på, Iliaden har jag bara läst två sånger ur och Iliaden - en cover är inte heller klar. Någon Condé blev det inte heller och - som sagt - ingen Fogelström. Men Ida Jessens två böcker klämde jag, liksom ytterligare fyra danska. Och så läste jag en diktsamling, Liknöjd fauna, och tre seriealbum av kvinnliga tecknare, som jag insett att jag har dålig koll på. En hyllvärmare klarades av och för Tema Bibeln läste jag Ester, Joel och Rut. Det blir som det blir och det är bra nog.

3 kommentarer:

  1. Hoppas det blir en bra klassiker för månaden! :)

    SvaraRadera
  2. Ett brokigt band om renens horn tyckte jag mycket om:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2017/10/ett-brokigt-band-om-renens-horn-av.html

    SvaraRadera

Bokslut april

  Jaha ja! Pruttdåligt som vanligt. Här är fullt av halv- och olästa böcker ända sedan februari. Jag läste i alla fall Nadifa Mohameds Förlo...