onsdag 2 september 2020

Månadens språk - sammanfattning augustiAugusti kom och gick och min lästorka bestod. Jag ska erkänna att jag inte har läst klart min bulgariska bok. Den är förvisso riktigt trevlig, så här långt, lite underfundig och humoristisk med naturlyriska inslag - och ett och annat smårasistiskt uttryck, som inte gör sig riktigt idag. Inte så att jag uppfattar författaren som rasistisk, bara det att man uttryckte sig annorlunda 1981 när boken kom ut. Det är ju trots allt 40 år sedan.

Boken ser inte särdeles bulgarisk ut, men är faktiskt författad på detta språk. Den handlar dock om författarens resa genom Sverige, från norr till söder, under vintern. Jag ska definitivt läsa klart den.

Någon annan som läst något på bulgariska?


2 kommentarer:

  1. Jag läste "Åtta bulgariska berättelser", en samling med sju manliga bulgariska författare, hopsamlade av Arne Hult. Utgiven 1977. Och samlingen kändes onekligen lite dammig. Hult hävdade att den var representativ men kvinnorna lyste med sin frånvaro. Den var okej men inte mycket mer än så.

    SvaraRadera
  2. Jag läste Gata utan namn av Kapka Kassabova. Jättebra. Och sedan läste jag en novell av Jordan Raditjkov, Middagshetta.

    SvaraRadera

En smakebit på søndag - Neandertalmänniskan

  Smakebiten utgår från Astrid Terese på Betraktninger . Dela med dig en snutt av det du läser just nu - inga spoilers! Nu var det länge sed...