torsdag 3 september 2020

TBR september


Min lässvacka består dessvärre. Denna månad har jag bara läst en och en halv bok (sic!). Jag avslutade den påbörjade Indonesien berättar : Tusen gevärskulor, tusen fjärilar och läste, helt oplanerat, Kvinnorna historien glömde av Stefan Högberg. Lyssnandet gick det lite bättre med, jag klämde de enda två jag planerat (En stund är vi vackra på jorden av Ocean Vuong och sista delen i 'Neapelkvartetten' Det förlorade barnet av Elena Ferrante). Dessutom han jag med följande:

Mary - Aris Fioretos (Förkovran)
Vända hem - Yaa Gyasi (Boktolvan)
My Sister the Serial Killer - Oyinkan Braithwaite
Woodsman - Ben Law (Naturlig läsning)

Jag börjar ligga pyrt till med min utmaning Förkovran och jag ligger dessutom en bok efter i Boktolvan och två Shakespearedramer efter. 3x3 går det inte heller så hejans bra med. Ack! Jag lär bli tvungen att byta ut en del titlar (ytterligare) i Förkovran mot böcker jag kan lyssna på om jag ska ro i land med det hela.

Månadens språk är turkiska och jag ska se om jag äntligen lyckas ta mig an Yasar Kemals Låt tistlarna brinna.Får jag till ytterligare en bok så ska jag försöka mig på Ingenstans i min fars hus av Assia Djebar, som ingår i Boktolvan.Kanske, kanske, kanske lyckas jag läsa klart Othello också.När det gäller ljudböckerna törs jag planera lite mer...

Jag har precis börjat på Tess av d'Urberville av Thomas Hardy. Den ska jag lyssna färdigt på. Den får ersätta någon av böckerna i Förkovran som klassiker.Clownen Jac av Hjalmar Bergman hade jag tänkt läsa, nu blir det lyssna istället.Eftersom jag omöjligen tar mig igenom Peter Handkes Långsam hemkomst, så tänkte jag göra ett försök med Berättelse om ett liv.Boken om San Michele hade jag också tänkt läsa, men nu lyssnar jag istället.Och eftersom det gäller att komma ikapp med klassikerna så får det bli Hjalmar Söderbergs Martin Bircks ungdom också.The Hate U Give är en YA som passar in i Kaosutmaningen. Och i BLM också förstås.Och det här får bli månadens bok för Naturlig läsning.5 kommentarer:

 1. The Hate U Give är riktigt bra!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att se att du bloggar igen!

  SvaraRadera
 3. The Hate U give är jag sugen på, och definitivt Ocean Vuongs bok!

  SvaraRadera
 4. The Hate U Give var riktigt bra! Martin Bircks ungdom gillade jag också. Clownen Jac var lite jobbig men bra har jag för mig.

  SvaraRadera

Bokslut april

  Jaha ja! Pruttdåligt som vanligt. Här är fullt av halv- och olästa böcker ända sedan februari. Jag läste i alla fall Nadifa Mohameds Förlo...