lördag 24 oktober 2020

Veckans mening - vecka 43

 


Veckans mening utgår från Robert på Mina skrivna ord

Det var länge sedan jag var aktiv på bloggen, med undantag för uppdateringar gällande Månadens språk, som jag känner mig nödd och tvungen att administrera på ett anständigt sätt. Har man tagit fan i båten... 

Det är tid och ork som för närvarande saknas och det är bara att gilla läget. Jag hoppas att det ska bli lite bättre nu när trädgårds- och svampsäsongen snart är över och jag inom några veckor avlagt visit hos såväl far som mor. Jag har lyckats utverka ledighet både inför 1:a advent, Lucia och hela veckan före jul, så jag hoppas att det inte ska bli så stressigt som det brukar. 

Han sa till mig att ingen kan föreställa sig hur sorgligt och fasansfullt det känns att bli betraktad som räddningen av den som hellre försvarslöst överlämnar sig till första bästa som visar sig, ett människorovdjur kanske, än stannar kvar där hon är.

Ur Nio nätter av Bernardo Carvalho, som jag just läst ut för Månadens språk, portugisiska. Carvalho kommer från Brasilien.

2 kommentarer:

  1. Oj, den meningen känner jag att man behöver bearbeta inom sig. En stark mening.

    SvaraRadera
  2. Måste vara en rent förfärlig tillvaro m a o.

    SvaraRadera

En smakebit på søndag - Neandertalmänniskan

  Smakebiten utgår från Astrid Terese på Betraktninger . Dela med dig en snutt av det du läser just nu - inga spoilers! Nu var det länge sed...