onsdag 17 november 2021

Veckans kulturfråga - vecka 46Onsdagens kulturfråga hos Enligt O lyder:

Vad är dina bästa tips för att överleva fram till julledigheten?

Bra fråga. Varje dag vid tretiden frågar jag mig: Men, brukar det verkligen bli mörkt så här tidigt? Antagligen brukar det det. Det är tufft, men jag tar i alla fall hellre ljuset på morgonen än på eftermiddagen. Annars vete sjutton om jag ens skulle ta mig ur sängen.

Mycket levande ljus och kulörta ljuslyktor tycker jag hjälper en del. Och man kan ju alltid hoppas på snö så att det blir lite ljusare. Men det får vänta till efter helgen så att jag hinner röja undan det sista i trädgården. Det är ju omöjligt att göra i nermörkret efter jobbet. 

Nästa helg kommer min väninna upp. Vi brukar få till det ungefär en gång om året. Det ska bli väldigt fint att få sitta och tjattra och dricka vin långt in på nätterna. Jag har ingen här som jag kan göra det med, så jag är tämligen utsvulten. Det kommer att ge mig lite extra energi tror jag.

I december planerar jag att lyssna på massa deckare och böcker med julanknytning (mest barnböcker, de där feelgoodböckerna som ser så mysiga ut på omslagen får jag krupp på när jag lyssnar) medan jag går här och stökar. Det blir lättsamt och bra.


1 kommentar:

  1. Låter trevligt med väninnebesök! Gällande mörkret så är det egentligen tur att vi glömmer så snabbt. När våren kommer är vintermörkret som bortblåst! Bra tips om att tända ljus. Får införskaffa fler.

    SvaraRadera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...