tisdag 1 mars 2022

Tisdagstrion - Grönt

 

Tisdagstrion utgår från Ugglan & Boken och veckans tema är Grönt.Tja, jag fortsätter väl att tjata om min kära Frankenstein i Bagdad. Finns på rean!Den här lyssnade jag på förra året inom ramen för Naturlig läsning och jag tyckte väldigt mycket om den. Rasande fint omslag också.

Wilding tells the story of a remarkable experiment: the rewilding of the Knepp Estate in West Sussex, the restoration of natural ecological processes, and the stunning recovery of flora and fauna.
Den här fnissade jag ganska glatt åt. Huvudpersonen är läkare och hon - eller snarare hennes skelett - säger en del sanningens ord som jag själv knappt ens vågar tänka i jobbet, ha ha! Stundomvis hög igenkänningsfaktor. Medicinskt korrekt är det också, vilket man inte är bortskämd med, varken när det gäller text eller översättning. Fast varför boken fått titeln Nästa! En läkarroman begriper jag inte. På norska heter den Full spredning. Om huvudpersonen i en bok är journalist så kallas det väl inte journalistroman - eller servitrisroman, ingenjörsroman, lastbilschaufförsroman... Så jävla tramsigt. Det här är inte en läkarroman. Det är en roman om en människa som händelsevis råkar vara läkare. Erhöll Bragepriset 2019.

Nu måste jag gå och nanna. Tittar in till er andra i morgon.

10 kommentarer:

 1. Frankenstein i Bagdad har jag varit nyfiken på sen den kom ut.

  SvaraRadera
 2. Nina Lykkes bok är fantastiskt bra! Håller med dig att det är tramsigt med tillägget "En läkarroman"

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst någon av denna, men Nina Lykke är jag nyfiken på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där! Kan inte riktigt gissa om det skulle vara något för dig.

   Radera
 4. Frankenstein i Bagdad borde jag verkligen läsa! Blir nyfiken på Nina Lykkes bok också.

  SvaraRadera
 5. Frankenstein i Bagdad har jag funderat på att läsa, men det har inte blivit så. Av Nina Lykke har jag läst Nej och åter nej men inte denna. Kunde kanske vara kul att läsa.

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt vackert omslag på Wilding! Tack för tipsen.

  SvaraRadera

TBR december

  I december, när det är mycket julstökande, brukar jag hinna med att lyssna en hel del, men det behöver vara lättillgängliga saker. Det bli...