söndag 5 februari 2023

TBR februari

 

Sen, sen, sen... med det mesta. Nåväl! Nej, det gick inte bra med läsningen, ens i januari, och om det inte funkar att läsa ens min bästa läsmånad, så är det liksom dags att ge upp. Hädanefter gäller min TBR bara ljudböcker. Hela bokhyllan är knökfull av böcker som jag längtar förtvivlat efter att läsa, men går det inte så går det inte. Jag försöker att inte ha några förväntningar alls på mig själv när det gäller böcker och e-böcker, blir det några lästa så är det ju trevligt. Försöker alltså. Det är en sorg, men jag jobbar på att kunna släppa det. 

Denna månad blir det fokus på Augustnomineringar. Det är flera stycken som jag varit riktigt sugen på att läsa. 


Men en del annat har jag också planerat:


Jag tyckte om Lundgrens första två, så jag är riktigt pepp på denna. Jag har läst, och tyckt mycket om, Turtschaninoffs serie Krönikor från Röda Klostret, och den här har jag hört mycket gott om. Ja, när man arbetar med demensutredning (bland annat) så är väl detta nästan ett måste. Lite dålig geografisk spridning denna månad, bara svenskt och finskt i övrigt, men denna utspelar sig i Ghana.

Based on true events, a story of courage, forgiveness, love, and freedom in precolonial Ghana, told through the eyes of two women born to vastly different fates.
Aminah lives an idyllic life until she is brutally separated from her home and forced on a journey that transforms her from a daydreamer into a resilient woman. Wurche, the willful daughter of a chief, is desperate to play an important role in her father's court. These two women's lives converge as infighting among Wurche's people threatens the region, during the height of the slave trade at the end of the nineteenth century.Den här har jag haft listad förr, utan att komma till skott. Den ligger på 32 timmar och vi får väl se om jag hinner börja på den i alla fall.

1 kommentar:

  1. Jag tyckte att det mest intressanta i boken om Nina Gunke är när hon beskriver hur hon känner inför olika situationer i vardagen där det plötsligt inte... stämmer... Sen var det så klart roligt att läsa om hennes yrkesliv också.

    SvaraRadera

Bokslut augusti

Heja mig som i alla fall får till en TBR och ett bokslut i månaden, när nu ingenting annat blir som jag vill med läsning, bloggande, blogglä...