lördag 24 mars 2018

Anything But Books Tag

Så blev det som jag befarade. Det idoga läsandet i december till februari fick ett abrupt slut. Den här månaden har varit överjävlig och igår kväll slog jag mig ner i min fåtölj för månadens första möjlighet till ledighet och återhämtning. Det känns lite fånigt med en 'Anything But Books Tag' när jag knappt hunnit skriva något om böcker än, men nu hakar jag, icke dest mindre, på Vargnatt.

1. Name a cartoon that you love.
Hrm, jag är osäker på vad som ryms i begreppet, men: Linus på linjen. Ska det vara långfilm så Nausikaä of the Valley of the Winds. Ska det inte vara filmat alls så Linda och Valentin.

2. What is your favorite song right now?
Kanske inte favorit, men den som verkligen fastnat just nu är Alan Walkers All Falls Down. Jag gillar hans videor (Heter det så än, musikvideo?). Fast kanske ännu mer Sing Me To Sleep. Det var först när jag kollade vem som gjort dem som jag fattade att Walker är norrman :)

3. What could you do for hours (that isn't reading)?
Vandra i skogen och jobba i trädgården

4. What is something you love to do that your followers would be surprised by?
Pilla fram damm :) Ur dammsugarmunstycken, torktumlare (i synnerhet de stora torktumlarna i gemensamma tvättstugor), symaskiner o s v. Knäpp? Jag?

5. What is your favorite unnecessarily specific thing to learn about?
Tja, jag är inte speciellt nördig. Min lust att lära är snarare på det breda än djupa planet. Dessutom tycker jag att all kunskap har ett värde.

6. What is something unusual you know how to do?
Njae, jag kan nog inget ovanligt. Men rulla cigaretter blir många förvånade över att jag kan. Det var evigheter sedan jag rökte själv, men ibland får jag hjälpa överförfriskade personer som inte kan få till en cig på egen hand. Kanske mest när jag fortfarande bodde i Stockholm. Här på landet träffar jag inte på många A-lagare.

7. Name something you’ve made in the last year (and show us, if you can)
Oj, jag har nog inte skapat något alls det senaste året :( Sytt julgardiner till köket har jag gjort, mycket enkla sådana, kappor helt utan utsmyckning i mättad röd linnelook. Och så julgrupperna förstås, kanske kan det räknas som en slags skapande. Jag brukar göra ett antal varje år, dels att ha själv, dels till Lassepappan, när hans föräldrar levde även till dem och så till dagmamma och lärare. Jag har stickat klart sista rutan till en galet randig pläd som jag ska ha som överkast uppe i buan också. Nu ska jag bara fästa trådar (bara *host*) och sy ihop.

8. What is your most recent personal project?
Ordna så att jag vara uppe i buan med djuren, vilket kommer att göra det möjligt att vara där mycket oftare.

9. Tell us something you think about often (maybe while staring out of windows)
Mina patienter

10. Give us something that's your favorite, but make it something oddly specific,
not like your favorite food, but like your favorite food when you’ve been studying
for hours and forgot to eat. Or, you know, something like that.
Kaffe i termosmugg i bilen. Där är kaffe som allra, allra godast. I synnerhet älskar jag långkörningar helt ensam, med rejäl balja kaffe, ordentlig matsäck, tetermos, sköna kläder som inte sitter åt och en bra ljudbok.

2 kommentarer:

  1. Linus på linjen var ju jättekul! :) Och med risk för att låta dum, men vad är en bua?

    SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...