måndag 3 augusti 2020

TBR augusti


Jag är dessvärre inne i de senaste tre årens största lässvacka. Redan i juni gick det väldigt dåligt med läsningen och i juli har det gått dåligt även med ljudböckerna. 

I juli läste jag klart En midsommarnattsdröm och Things Fall Apart som jag släpade efter med sedan juni. Från julis TBR har jag endast läst En spelmans visor. Boken jag planerade för Månadens språk, Fotspår, bytte jag ut mot novellsamlingen Indonesien berättar : Tusen gevärskulor, tusen fjärilar, men jag har bara hunnit halvvägs. Sedan läste jag, utanför TBR, Peter Englunds Söndagsvägen, som gick som följetong i SvD. 

Jag brukar normalt lyssna på sex till tio ljudböcker per månad. För juli listade jag fem. Fyra har jag lyssnat på. Samlade verk har jag bara precis börjat på. 

En förklaring till lässvackan är att jag helt enkelt valt att göra annat. För första gången på flera år har jag haft ork och - framförallt - lust att fixa, dona och försöka komma ikapp med allt som släpar efter. Således har jag ägnat mycket tid åt trädgården och farit runt här hemma och plockat, röjt, putsat, fejat, städat... Jag har ju också skaffat en del nya djur, som krävt sin tid. Men det är inte hela förklaringen. Även när jag haft lite tid över så har jag haft svårt att koncentrera mig på läsning och jag har föredragit att vila öronen - och hjärnan - från input när jag fejat i hem och trädgård. Nå väl, var sak har sin tid.

Mot denna bakgrund känns det meningslöst att göra en TBR för augusti. Jag nöjer mig med att försöka läsa ut de tre halvlästa böckerna jag har här hemma - eller snarare, har glömt på jobbet. 

När det gäller ljudböcker så funderar jag på att lägga Samlade verk åt sidan ett tag och jag nöjer mig med att lista två böcker, som jag ändå räknar med att klara av. 
3 kommentarer:

  1. Gör det du har lust med att göra! :) Läsningen kommer säkert tillbaka så småningom. Hoppas du tycker om ljudböckerna.

    SvaraRadera
  2. Det är skönt att veta att böckerna inte försvinner, att de finns där och väntar på dig, när läslusten återvänder :-) Vuongs bok är jag nyfiken på!

    SvaraRadera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...