fredag 5 november 2021

Fem en fredag - Successivt


Väldigt skönt att det är fredag. Barnen är avlämnade av far sin och jag har lovat Nassen att vi ska ha fredagsmys och titta på Disney Plus. Medan jag väntar på att focacciadegen jäser så passar jag på och svarar på Elisas frågor.

Vad börjar svårt men blir lättare?
All vår början bliver svår... Det mesta innan man lärt sig. Men jag håller med Elisa, mornar är ett aber. Det är obegripligt att jag ens tar mig ur sängen före åtta på morgonen.

Vad är spännande i början men tråkigt i slutet?
Jag kan inte komma på något speciellt. 

Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter?
Saltlakrits. Jag älskar saltlakrits, men jag avskyr den där smaken man får i munnen - fast det kanske är mer efteråt än under tiden. 

Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar?
Alla måsten förstås. Hem, hus, gård, röja, fixa, ringa, maila, ta tag i...

Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt?
Jag vet inte om jag någonsin varit särskilt snabb på något. Gå kanske, men jag går fortfarande snabbt.


13 kommentarer:

 1. Skrattade gått åt ditt sista var:-) Saltlakrits är något jag inte får ned eller rättare sagt in i munnen;-) Alla måsten är jobbiga, men vänta bara tills du blir pensionär. Då försvinner de flesta måsten. Absolut något att se framemot:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men man måste ju fortfarande städa och röja och fixa - väl?

   Radera
 2. Jag håller med BP, det är en sak som är riktigt bra med pensioneringen, har fortfarande massor att göra men jag gör bara det jag vill göra nu!
  Dé du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger som ovan: men städa, röja, maila, ringa, ta tag i måste man väl göra även om man inte jobbar längre?

   Radera
 3. äter bara sötlakrits, gott med nybakat, lärt mig gå snabbare

  SvaraRadera
 4. Ibland undrar man vem som bestämt att hela samhället måste vara igång just mellan 8-17, varför inte 10-190??? Ha nu en trevlig helg med först fredagsmys och sedan bara allmänt mysigt, kanske utan saltlakrits?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det bedrövligt?! Dessutom anses man generellt lat om man har svårt för mornar. Ingen kallar den som slocknar vid 21 för lat och mig för flitig när jag är i full gång vid midnatt.

   Radera
 5. Godis överhuvudtaget blir inte särskilt gott efter en viss mängd! Ja, varför är det finare att vara morgonmänniska än kvällsmänniska? Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är sant. Allt som är sött blir jobbigt efter ett tag. Ja, det är konstigt det där, med att man anses lat om man är kvällsmänniska och att hela samhället är inrättat efter att man INTE ska vara det.

   Radera
 6. Jag gillar verkligen inte saltlakrits. Men jag älskar sötlakrits!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej blä för sötlakrits! ;) Det brukar vara antingen eller man gillar, men min fars sambo, vår "mommi", gillar både och. Hon är nog den enda jag träffat. Dessutom är det ovanligt att 86-åringar gillar saltlakrits öht.

   Radera
 7. Nei den var ikke så enkel den siste...

  SvaraRadera

TBR december

  I december, när det är mycket julstökande, brukar jag hinna med att lyssna en hel del, men det behöver vara lättillgängliga saker. Det bli...