torsdag 23 december 2021

Hett i hyllan #46

 

Hett i hyllan utgår från Monika. Om de där böckerna som stått en halv evighet i hyllan, men som kanske borde plockas fram, dammas av och äntligen läsas.


Nej, jag har varken läst den än eller sett den på film. Jag har haft den på läslistan i evigheter, något kortare tid i hyllan. Jag tror att det är ett loppisfynd.

Slutskedet av andra världskriget. I en sönderbombad villa norr om Florens vårdas en engelsktalande namnlös man, brännskadad till oigenkännlighet efter en flygolycka, av sjuksköterskan Hana. En dag anländer den stympade Caravaggio som känner Hana sedan barndomen, och Kip, en indisk sappör, utsänd för att rensa området från minor. I samtalen mellan dem blottas brottstycken av deras liv, stukade av krig och förlust.

Men vem är egentligen den engelske patienten? Ju mer han minns tiden före olyckan desto mer tvivelaktig framstår han. En äldre utgåva av Herodotos Historia fylld av kartor, dagboksanteckningar och texter på olika på språk utgör den enda ledtråden till hans förflutna.

1 kommentar:

  1. Jag har i alla fall sett den som film 🙂 Då var den bra, tycker jag.

    SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...