onsdag 1 maj 2024

TBR maj

 

April har varit lite av ur askan i elden när det gäller problemen på jobbet. Kanske är det ändå på väg att vända nu. Jag måste ju försöka hoppas. Jag är sjukskriven i tre veckor för att läka lite, så det borde ju finnas tid för böcker, men jag vet ju av erfarenhet att det inte är alltid det funkar att läsa/lyssna när man mår prutt, även om tiden finns där. Jag dristar mig ändå att lista en del ljudböcker, så får vi se hur det fungerar. Vanliga böcker vågar jag inte hoppas på. Här ligger typ tolv olika omkring mig som jag har börjat på och läst ett par sidor ur, innan jag tappat fokus. Men kanske den här då? tänker jag och provar en annan som jag, likaledes, läser två sidor ur innan jag somnar eller kommer på att jag måste kolla SMHI eller koka kaffe eller slå upp något eller titta vad som plingade till i telefonen. Nå väl...

Jag läser, som bekant, gärna böcker som prisats eller i alla fall nominerats till lite "seriösare" bokpriser, och nu är det på G med både Women's Prize for Fiction och Internationella Bookerpriset, vilket speglas i min TBR. 


Jag har precis börjat på River East, River West som är kortlistad för Women's Prize for Fiction.The Wren, the Wren är också kortlistad för Women's Prize for Fiction.8 Lives Of A Century-Old Trickster klarade sig inte vidare från långlistan, men var likaledes nominerad till Women's Prize for Fiction. Titeln lovar ju gott, eller vad säger ni?The Silver Bone var långlistad till Internationella Bookerpriset, men gick inte vidare. Magisk realism från Ukraina, vad sägs om det?

Jag hoppas verkligen att jag har återhämtat mig så pass att jag kan lyssna på engelska, för de här vill jag verkligen "läsa".

Och så serierna jag har påbörjat...


Andra delen i Plejels memoarserie.Andra delen i Engelsforsserien.Tredje delen av The Faraway Tree.


Fortsättningen på Augustnominerade Månskensvargen.Jag har faktiskt denna oläst. En av böckerna i Längst bak i läslistan #5. De andra två klämde jag i april.Jag klantade till det lite i april, upptäckte jag, eftersom Anna Takanen är svensk. Jag läste väl lite slarvigt om handlingen och såg bara 'finskt krigsbarn' typ. Carina Karlsson är emellertid åländska och därmed finsk, eller ja... Det här blir tredje boken jag läser av henne. Jag tyckte mycket om Isberg, så jag måste ju lyssna på denna.


Jag älskar tornseglare. Tidigare hade vi tre par som häckade här på gården, men nu är inget kvar. De flyger över byn i alla fall om somrarna. Sent kommer de åter, först i början av juni. Jag önskar verkligen att jag får tillbaka några par under tegelpannorna här. The Swifts and Us får bli månadens bok för Naturlig läsning


Sex av tolv böcker på engelska alltså. Nu är det bara att hålla tummarna för att det funkar med min trötta hjärna. Skulle det mot förmoda fungera så bra med lyssnandet att jag hinner en till, så ska jag försöka igen med Trekropparsproblemet, som jag inte fick till det med i april. 

Jag vågar inte riktigt göra upp några planer för l ä s n i n g men jag hoppas ju hinna läsa någon eller några noveller för Novellresan som denna månad handlar om Västerbotten. Jag har också Brechts Mor Courage hemma från bibblan och vill gärna läsa den. Dessutom vore det fint om jag kunde läsa någon mer författare i min Boktolva, så att jag inte hamnar efter. Jag hade också gärna velat läsa någon klassiker eller någon Nobelpristagare för Förkovran. Men men, förhoppningarna om att detta ska inträffa är minimala. Det är som det är. 

1 kommentar:

  1. Jag slängde mig på Sandslott så fort den dök upp i brevlådan :) Hoppas du kommer tycka om den!

    SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...