måndag 29 oktober 2018

Flykten


En ung pojke har flytt sitt hem efter en traumatisk upplevelse och från sitt gömställe hör han hur de ropar efter honom, fadern och männen. När han lämnar gropen där han legat gömd i flera dagar möts han av den vidsträckta och oförsonliga slätten som han måste korsa, ett ingenmansland härjat av hetta och våld.
Desperat och utmattad av hunger och törst irrar han omkring i natten tills han stöter på en tystlåten äldre fårherde, som motvilligt beslutar sig för att fortsätta över slätten tillsammans med pojken. De talar knappt med varandra men herden förstår snart att pojken bär på en mörk hemlighet och att deras vandring är en flykt.

Det blev inte så mycket läst under Greklandsresan som jag trodde. Det var ju en rundresa och även om sonen satt med sin faster under bussresorna, så berättade guiden ganska mycket under färden, så det blev stökigt att stänga av, spola tillbaka, hitta rätt ställe med mycken möda och stort besvär, om och om igen. Och kvällarna blev sena och vi gick upp tidigt varje morgon, så någon mysläsning i sängen blev det inte tal om. Det här var den enda boken jag hann med.

Hemsk och mycket, mycket bra. Rekommenderas!

En bok på månadens språk, spanska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tisdagstrion - Sten, sax, påse

  Tisdagstrion utgår från Ugglan & Boken . Ämnet för dagen är Sten, sax, påse , där 'påse' vid behov kan ersättas med 'pappe...