fredag 19 juni 2020

Helgfrågan - vecka 25


Denna vecka lyder Mias helgfråga:

Hur har era recensioner blivit bemötta, har någon författare hört av sig?
Jag skriver ju inga recensioner i egentlig bemärkelse, mer om jag tyckte om eller inte och ibland om tankar som väckts. Några författare har aldrig kommenterat - min blogg är ju heller inte särskilt välbesökt, så de skulle nog ha svårt att hitta hit även om de haft lust. Något recensionsex har jag aldrig fått förfrågan om och fick jag skulle jag antagligen tacka nej. Jag vill inte ha den pressen på mig att läsa och jag är så mesig att jag nog skulle ha svårt att säga vad jag egentligen tyckte om jag visste att författaren skulle läsa. Det skulle kännas svårt att dissa det någon slitit och kämpat med, kanske i flera år.

Bonusfråga: Hur firar ni midsommar?
Barnen kommer imorgon - i alla fall de två yngsta. Den äldste ska lana med kompisarna och börjar sedan sitt livs första sommarjobb, på kommunen, och stannar därför hos far sin. Det går inga bussar här så att han kan ta sig. Lassepappan stannar en stund när han lämnar ungarna och så äter vi lite midsommarmat tillsammans.

På lördag ska vi åka och hämta en ny kanin som ska bli Nassens egen. Min Mylla blev tagen av räven(?) tillsammans med halva hönsflocken för några veckor sedan. 

I övrigt ska jag gå här bland höns, ankor, katter och den nya lilla kaninen och fixa i trädgården och njuta. Jo, jag har skaffat ankor igen :)


6 kommentarer:

 1. rävar får man se upp med, tog sonens frukost när han tältade...

  SvaraRadera
 2. Låter trevligt med djuren, ha en skön midsommar!

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt inte sett så mycket räv denna vår, desto mer harar. Är väl ett sånt år här kanske. Är ju lite olika år från år. Annars brukar det vara kul att se rävungarna. Men visst förstår jag att det är knepigt när man har höns! Finns många hot då, även uppifrån.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med alla djur som sällskap! :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det är viktigt att man skiljer på vanliga inlägg om böcker och inlägg som är recensioner som man skriver när författare eller förlag skickar böcker.
  Två gånger har två olika författare blivit skitsura på mig, men den första tog sedan bort sin bemötande kommentar. Den andra lär nog aldrig gilla mig.
  Jag tycker att det är viktigt att man är ärlig i recensioner, men jag försöker alltid ge både positiv och negativ kritik.
  Så för mig gäller att majoriteten blir tacksamma, även om jag hittar "fel" och "konstigheter". Många författare uttrycker att de uppfattar att jag har läst boken noga och hittat dolda bra saker och dolda mindre bra saker. :-) Ungefär...

  SvaraRadera

En smakebit på søndag - Neandertalmänniskan

  Smakebiten utgår från Astrid Terese på Betraktninger . Dela med dig en snutt av det du läser just nu - inga spoilers! Nu var det länge sed...