tisdag 2 juni 2020

Månadens språk - sammanfattning maj


Månadens språk i maj var nederländska. Själv läste jag en bok och lyssnade på en.


Guus Kuijer fick ALMA-priset 2012. De svarta stenarna uppges vara skriven för mellanåldern, men jag tror nog att den kan vara lite svår för en 10-åring. En historia som man kan tolka på väldigt många sätt. Enligt uppgift ska den vara en kritik av vuxenvärlden, och ja, kanske kan man tolka den så också. Jag har kommit av mig med att skriva om böckerna jag läser, så tyvärr har jag inte skrivit något inlägg om den. Men blir man nyfiken så är det bara att googla.Jag var rätt säker på att jag hade läst större delen av Anne Franks dagbok som barn och ville minnas att jag tyckte att den var så tråkig att jag inte kom igenom den. Nu börjar jag undra. Visserligen var det den förkortade versionen som förelåg då, men jag känner inte igen ett dugg. Och tråkig är den sannerligen inte, tvärt om väldigt lättlyssnad och ypperligt inläst av Vanja Rosenberg. Jag kan förstå att man har tvivlat på dess äkthet, den känns mer som "litteratur" än en tonårings dagbok. En imponerande ung kvinna, Anne Frank.

Någon som har läst något på nederländska i maj och vill dela med sig?

1 kommentar:

  1. Jadå. Omvägen av Gerbrand Bakker och Mästarprovet av Anna Enquist. Sedan har jag en eftersläntrare också: Trädet och vinrankan av Dola de Jong som jag har läst nu i juni, men den texten finns inte på min blogg ännu.

    SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...