fredag 4 mars 2022

Bokslut februari

 

Nej, det har inte varit någon bra början på året. Jag har varit sjuk ta mig fasiken hela tiden. Två förkylningar - varav en riktigt långdragen - och så covid på det. Dessutom har ungarna haft både covid och magsjuka, liksom kära exet, som varit sjuk, upp och ner, i princip i fyra veckor. Vi har fått hjälpas åt och avlasta varandra så gott det har gått. Och så krocken på det, med all tid jag har fått lägga på det eländet. Och Nassen som har ställt till skit i skolan :(

Detta har naturligtvis slagit på läsningen, som gått ännu sämre än det brukar. Av februaris TBR är det tre böcker samt Shakespearedramat som inte hanns med. I gengäld läste jag två oplanerade diktsamlingar, Drömmarnas väg av Ono no Komachi  och En röst i dimman av Kaneko Tōta. Dikter är lättare när orken är dålig och tiden upphackad. Dessutom tar Sara Lidmans Jernbaneepos extremt lång tid att läsa eftersom det är skrivet på mål. Det är inte svårt att förstå, men man måste läsa varje ord, inte bara avkoda. Dubbla tiden, skulle jag säga. Jag läser Galgut på engelska betydligt snabbare.

Eftersom Storytel tagit bort Modernistas noveller så fick jag tänka om både när det gäller ryss och Lagerlöf. I stället för de planerade novellerna har jag av Selma läst Bortbytingen och som månadens ryska novell Källarvåningen av Isaak Babel. Jäkligt irriterande det här med novellerna!

Ljudböckerna har jag däremot klämt allihop och hann faktiskt börja på Glasfåglarna, från mars TBR. 

Jag hade tänkt klämma Spegeln och ljuset, dryga 1000 sidor, i mars, då jag ska åka ner en vecka till mor i Skåne. Där brukar det bli bra med lästid. Men nu får det i stället bli så att jag försöker att komma i kapp med de böcker som inte blev lästa i februari. Galgut har jag kommit halvvägs i, och det är sannerligen inte bokens fel att den inte är färdigläst. Lättläst och väldigt bra. 

Här är de olästa som går vidare till mars:

 2 kommentarer:

  1. Jag känner igen det där med att vara sjuk, länge. Här har det också gått runt. Jag hade halsfluss. Ingen covid ännu i alla fall vad vi vet.

    SvaraRadera
  2. Nej det blir inte alltid som vi vill, men hoppas att ni blir friskare i familjen framöver.

    SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...