torsdag 1 september 2022

TBR september


Jag tänkte se om det går att komma igång med TBR:erna och läsningen igen. Senvåren och början av sommaren blev det för stressigt. Äldste sonen behövde övningsköra i princip dagligen inför intensivkurs på körskola och eftersom fadern har automat hamnade allt på mig. Dessutom tog ungen studenten och ävenså detta hamnade helt på mitt bord, ity fadern inte alls ville begripa vad som är "miniminivå" när det gäller studentfirande nu för tiden. Vi är ju till åren båda två, så det har sannerligen förändrats en del sedan vi var där. Inget jag orkade eller ville bråka om. Varför förmörka ungens student med att låta honom bevittna tjafs mellan oss, liksom. När allt var klappat och klart så fick jag äntligen semester och fick vara fyra veckor uppe i buan. Det har aldrig hänt förut. Underbart! Två veckor helt ensam, en vecka med barn och en vecka pendlande till jobbet. Nåväl... TBR var det!

Jag stretar på med mina utmaningar och vet alldeles säkert att nästa år ska jag inte ha en enda - utom möjligen Kaosutmaningen, för den brukar jag klara utan att läsa något extra. Redan nu lutar det åt att jag lägger Proust (Finish That Series) på is. Resten kan jag kanske klara.

En något övermodig planering lyder som följer:Katja Kettu är en av författarna i Boktolvan och den här boken har jag länge varit sugen på.Ytterligare en författare i Boktolvan. Egentligen hade jag tänkt läsa The Sea, the Sea, men den är längre och dessutom på engelska, så jag börjar med denna som också fanns i hyllan.Första delen i 'Romanen om Olof'. Jag har läst den förut, i gymnasiet, men det var ju ett tag sedan, så jag tänkte börja från början. För Finish That Series och passar också i Förkovran som 'Svensk klassiker'.Också för Förkovran, 'Årets Nobelpristagare'.För Månadens språk som denna månad är "Nordafrikanska".


LjudböckerWägner för Förkovran, 'Svensk klassiker'.Pappan och havet får bli månadens Tove Jansson.Kristian Lundberg för Prisat. Boken har vunnit Sveriges radios romanpris. Louise Penny har jag haft på läslistan i evigheter och nu ska jag äntligen ge mig på första delen i serien om Gamache. Det ska bli skönt med något lite mer lättsamt. För Boktolvan.Jag har kommit till del 5 i Jernbaneeposet. För Finish That Series och så tänker jag att den funkar som svensk klassiker i Förkovran också.Första delen i Helsingforssviten. Till min lycka har följande tre delar blivit inlästa under året. För Finish That Series, den också.Carola Hansson är ytterligare en av författarna i Boktolvan. Egentligen hade jag velat läsa Minnestrådar, Masja eller Andrej, men ingen av dem finns inläst och jag hinner bara inte l ä s a. Jag gör ett försök med denna, trots att det är en Saga-produktion - vilket syns direkt på det tramsiga omslaget. Lite olustigt omslag, må jag säga. För Förkovran, 'Nominerade till Nordiska rådets litteraturpris'. 


Jag hoppas också hinna med Unge Mungo. Nog är de lite sött att de är så rosiga om öronen :) Jag undrar hur omslaget ser ut i USA, för jag vågar sätta en peng på att det inte är samma som i UK och här. 

4 kommentarer:

 1. Flera av mina favoriter här, bl a boken Pappan och havet (fast för min del verkligen INTE med Mark Levengood) och Louise Penny. Boken Sandbarnet är underbar! Härlig läsning önskar jag dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag som tycker så mycket om att höra Mark läsa :) Och någon Penny blir det nog inte, tyvärr. Ljudboksbilen jag fick fram när jag googlade Storytel är bara lur. Den finns bara som e-bok, och det kommer jag definitivt inte hinna med. Jävla skit!

   Radera
 2. En intressant blandning av böcker! Jag blev nyfiken på Unge Mungo och kollade upp omslaget för den amerikanska utgåvan. Nog ser den blekare ut. Här finns en länk till en bild på det amerikanska omslaget: https://d1w7fb2mkkr3kw.cloudfront.net/assets/images/book/lrg/9780/8021/9780802159557.jpg

  SvaraRadera

TBR februari

  Sen, sen, sen... med det mesta. Nåväl! Nej, det gick inte bra med läsningen, ens i januari, och om det inte funkar att läsa ens min bästa ...