fredag 10 januari 2020

Helgfrågan vecka 2


Dags för helgfrågan hos Mia:

Hur kom ditt bloggnamn till?
Ja, käre värld! Det har ju hängt med så länge, över 20 år. Jag hette Scylla när jag startade min första blogg i ett bloggkollektiv, hösten 2002, bytte till Skylla när jag gick till Hypodea och tillbaka till Scylla när jag gjorde min egen blogg. Egentligen hade jag velat ha kvar Skylla (grekisk stavning istället för latiniserad), men jag ville inte vara så lätt sökbar när jag lämnade Hypodea. Innan dess använde jag namnet på det chattforum där jag brukade hänga när jag behövde en paus i pluggandet.

Jag har alltid sökt mina alias i mytologin, främst den grekiska. Att det blev just Scylla berodde nog mer på hur det lät, att det var kort och lätt att komma ihåg och att jag kopplade det till blomman scilla (grekiska ypsilon uttalas som i, och jag uttalar nog Scylla mer med i- än y-ljud), än att jag kände mig befryndad med havsmonstret. Ja, och sedan när jag startade bokbloggen parallellt med min vanliga, så kändes det självklart att fortsätta vara Scylla men med ett tillägg som förde tanken till böcker, och Scylla och hylla rimmar ju, så det blev det jag valde.

Scylla

Bonusfråga: Vad har du för planer för 2020?
Framförallt att äntligen bli klar med min ST så att jag kan titulera mig geriatriker. Det enda jag har kvar är att skriva diskussionsdelen i mitt ST-arbete, och det har jag schemalagd tid för från och med nästa vecka.
Jag hoppas också att jag ska tillfriskna helt från min utmattning och komma upp i heltid igen - även om jag har tänkt att gå ner några procent för barnens skull. Det är så mycket som är eftersatt vad gäller hus, hem och trädgård som jag hoppas kunna komma ikapp med. För att inte tala om att jag måste komma igång och röra mig mer. Efter ett halvår sittande i en fåtölj och ytterligare ett halvår då jag gått på lågvarv är jag tämligen dekonditionerad.

20 kommentarer:

 1. Trevligt att få veta lite mer om dig. Hoppas att det går bra med ST:n.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag hoppas på skrivflyt nästa vecka.

   Radera
 2. Jag undrar om det finns någon blogg som heter Charybdis ;)

  SvaraRadera
 3. Ja det blir lätt eftersatt men ta det lugnt. Lycka till med ST arbetet.

  SvaraRadera
 4. Det är roligt att läsa om hur bloggnamn uppkommit, en får ju veta lite mer om varandra. Lycka till med ST jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det är kul att läsa runt :)

   Radera
 5. Vilken intressant historia, bakom bloggnamnet, ska erkänna att jag inte hade koll på Skylla. Lycka till med ditt ST-arbete!

  SvaraRadera
 6. Dekonditionerad, det är precis ordet för hur jag känner mig nu också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett bra ord. Lärde jag mig när jag var på smärtrehab och randade :)

   Radera
 7. Tror att jag också tänkt lite på den lilla blåa blomman ... Tänk att du började blogga redan 2002, det var verkligen tidigt!

  SvaraRadera
 8. trodde bloggare ville vara sökbara... sonen minskade lite på arbetstiden, jag följer med dem och simmar med barnbarn nån gång i veckan, lycka till med examen,
  jag gör ett försök med Månadens språk:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/01/manadens-sprak.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just då ville jag inte bli hittad av en del personer på Hypodea - inte för att jag egentligen trodde att de var intresserade, men det kändes "tryggt".
   Jättekul att du hänger på i Månadens språk!

   Radera
 9. Spännande historia bakom bloggnamnet! Lycka till med planerna för 2020.

  SvaraRadera
 10. Hoppas det blir ett bra år för dig!
  Spännande att läsa om vad Scylla står för.

  SvaraRadera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...