tisdag 1 december 2020

Tisdagstrion - Väderfenomen i titeln

Trion utgår från Ugglan & Boken och denna vecka är temat alltså väderfenomen.

De första titlarna jag kom att tänka på var, konstigt nog, Moln över Hellesta och Driver dagg faller regn. Det finns ju massor att titlar att välja mellan, så varför det var just dessa som dök upp övergår mitt förstånd. Jag har inte läst någon av dem, däremot sett dem som film som barn - lite äldre barn. Av Driver dagg, faller regn minns jag inte mycket annat än namnet Jon, som jag då hörde för första gången, och blev mäkta förtjust. Jag tycker fortfarande mycket om det. Av Moln över Hellesta minns jag i princip bara upplösningen. Här om året sprang jag på boken på loppis och kunde inte låta bli att köpa den. Den står uppe i buan, så jag kommer inte åt den just nu. Hade jag gjort det hade jag sannolikt inte kunnat låta bli att börja läsa. Det var först när jag googlade fram bilderna som jag insåg att det är samma författare som skrivit båda. 
Tredje boken får bli Philip Pullmans Rubinen i dimman, första delen i serien om Sally Lockhart. Del 2, Skuggan från norr, står och väntar i hyllan.


Här kan man se en trailer för Moln över Hellesta. Enjoy! :)


Och här kan man lyssna på Andreas Lundstedt när han sjunger Driver dagg, faller regn - som förvisso inte har ett dugg med boken att göra.

15 kommentarer:

 1. Aldrig hört talas om Söderholms böcker, tack för tipsen! Jag hade andra delen i Pullmans serie men inte första så den fick flytta i någon rensning. Kanske får kolla om bibblo har dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du är nog lite för ung för det, ha ha! Annat är det med oss gamla tanter :)

   Radera
 2. Min mamma älskade Margit S: böcker, jag har nog aldrig läst någon. I dag skulle hon (mamma alltså) ha fyllt 101 år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där! Ja, hon verkar ha skrivit en hel del, upptäckte jag när jag började leta bilder.

   Radera
 3. fin trio, Driver dagg, faller regn har jag sett filmatiserad i svt.

  SvaraRadera
 4. Jag har en känsla av att jag har sett Driver dagg, faller regn på TV.

  SvaraRadera
 5. Men jösses... Moln över Hellesta och Driver dagg, faller regn var stoooora favoriter i min ungdom. Blev lite nostalgisk här. Och Andreas låt... det var där och då jag upptäckte honom. Älskar den låten!

  SvaraRadera
 6. Kul att du har med gamla titlar som Moln över Hällestad och Driver dagg, faller regn.

  SvaraRadera
 7. Philip Pullman gillar jag verkligen! Tror jag har läst de två första böckerna om Sally, men är nog ännu mer förtjust i Lyra.

  SvaraRadera
 8. Rubinen i dimman har läst och även nästa del, men dina andra två har jag inte läst!

  SvaraRadera
 9. fin decemberbild!jag har läst Moln över Hellesta och Driver dagg faller regn. och sett gamla filmer. läste även Bärgad skörd och Livets krona som mycket ung. dessa titlar fanns i föräldrarnas hylla

  SvaraRadera
 10. Driver dagg faller regn har jag läst flera gånger. Tyckte den var så bra när jag gick på högstadiet. Tack för tips om de andra.

  SvaraRadera
 11. Har inte läst någon av de här böckerna. Tack för tips!

  SvaraRadera
 12. Ja, Driver dagg, faller regn tänker man ju på som film. Inte läst någon av dina böcker dock.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...