tisdag 1 december 2020

TBR december

Så hur gick det då med novembers TBR? Tja, själva TBRen gick kanske inte så lysande, men det gick riktigt bra med både läsande och lyssnande - åtminstone om man tar senaste månadernas lästorka i beaktande. Jag läste aldrig Metronom, men i stället fem andra böcker ursprungligen författade på franska (ja, tre av dem var väldigt korta). Tredje delen av Kristin Lavransdotter fick jag inte heller läst och inte Brudar i svart. Jag försöker i december i stället. 

Hemkomsten bytte jag - på grund av inläsaren - till Virginia Woolfs Ett eget rum. The Boat Wreck har jag inte hunnit med och Don Quijote har jag inte lyssnat klart på än - den kräver sitt fokus. 

Om jag skulle klara mina utmaningar så skulle jag behöva läsa tolv romaner och sju dramer och lyssna på tre romaner (det vill säga om jag byter ut några planerade böcker till andra ljudböcker). Det kommer jag inte klara. 

Den största missen jag har gjort när det gäller årets utmaningar är att välja för många böcker som jag måste läsa. Det är alltid lättare att få till lyssnandet. Den utmaning som gått i särklass sämst är 3x3.

Decembers TBR får bli vad jag vill läsa, snarare än vad jag tror mig om att hinna läsa. Ok?!

Böcker

Kvar från november är alltså Kristin Lavransdotter, del 3, för Förkovran.

Sherlock Holmes : tolv spännande berättelser finns också i Förkovran.


Efter solen finns i 3x3. Den vann Nordiska rådets litteraturpris förra året.Även Når landet mørknar finns i 3x3...liksom Schloss Gripsholm.Ingenstans i min fars hus ingår i Boktolvan.I Boktolvan finns också En dag ska jag skriva om den här platsen.Och slutligen finns Länkar med i Boktolvan


e-böcker

Kvar från november är Brudar i svart av Sirpa Kähkönen för 3x3...och Tellurien, också den för 3x3. Fem böcker kvar av nio planerade är inte direkt något lysande resultat.Sami Saids bok finns med i FörkovranJag hade tänkt låna Kristi sista frestelse från biblioteket då månadens språk är grekiska. Men nu ska man ju inte gå på biblioteket, så jag försöker läsa den på engelska i stället, via Storytel.


Jag hade tänkt läsa ett Shakespearedrama varje månad, men jag har bara klämt sex hittills. Othello har jag påbörjat, men inte blivit klar med. Lästorkan tog överhanden. 

Ytterligare fem som jag skulle vilja hinna med är: Mycket väsen för ingenting, Kung Lear, Så tuktas en argbigga, En vintersaga och Köpmannen i Venedig.


Ljudböcker

Kvar från november är The Boat Wreck som alltså ska få ersätta någon av de böckerna i Förkovran.

Även Salka Valka får ersätta någon av böckerna i Förkovran.


Och det får också Thomas Manns Döden i Venedig. Nu har jag visserligen läst Mann förut och jag försökte i år välja nobelpristagare jag inte läst förut, men det må så vara.Ibsen hade jag också tänkt låna på bibblan. Nu har jag hittat den som ljudbok istället. Jag hade föredragit den som vanlig bok, men nu får det bli så här. Är det covidepidemi så är det. Också Förkovran.Jag måste naturligtvis lyssna på Trollvinter. Det gör jag ju varje år.Vem dödade bambi har funnits på läslistan länge. Det tog sin tid innan den kom som ljudbok. Nu har den dessutom vunnit Nordiska rådets litteraturpris.Herrarna satte oss hit har också funnits länge i Storytel-hyllan (ni vet, jag och Norrland) och nu har den gått och vunnit Augustpriset.


Ja, det var det. Ljudböckerna ska jag väl klara av om inget oförutsett inträffar, men resten...

4 kommentarer:

 1. Herrarna satte oss hit vill jag verkligen läsa. Kan inte bestämma mig för om jag ska lyssna på den eller läsa den. Trollvinter får jag nog ta och lyssna på också, det låter mysigt :)

  SvaraRadera
 2. Herrarna satte oss hit får mig att rysa, en viktig bok.

  SvaraRadera
 3. Vågar jag fresta med en utmaning för 2021?
  https://ugglanoboken.blogspot.com/2020/12/lasutmaning-manadens-tema-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta sen respons. Jag klurar på det :)

   Radera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...