tisdag 8 maj 2018

Veckans topplista v 19 - Europa


Veckans topplista hos Johanna gäller Europa. Och med ett sådant brett ämne borde det ju vara lätt - men istället blev det svårt. Kanske för att jag kämpat med att få till något slags tema. Skam den som ger sig! Nu har jag valt ut fem små pärlor. Riktigt korta allesammans. Det blev inte så bra spridning över Europa, men men.


Mannen som planterade träd av Jean Giono. Frankrike.Skugga-Baldur av Sjón. IslandEn god Havanna av Susanne Ringell. FinlandUtopia av Wislava Szymborska. PolenAtt älska ett djur hade länge varit min dröm av Barbro Lindgren. Sverige.

4 kommentarer:

 1. intressant lista, inte läst någon av dessa, Mannen som planterade träd vill jag läsa.

  SvaraRadera
 2. Giono har jag läst. Sjón signerade Skugga - Baldur en gång åt mig. Barbro Lindgren är en favorit

  SvaraRadera
 3. Hannele: 'Mannen som planterade träd' är underbar! Du läser ut den på ett kick.
  Mrs Calloway: Kul att du har läst Giono - och så blir jag ju impad av att du fått Skugga-Baldur signerad. Först nu när du skrev googlade jag på Sjón. Insåg att jag hade svårt att föreställa mig en människa bakom namnet och blev så nyfiken, plötsligt, på vem det var. Ja, Barbro Lindgren är en pärla. Jag älskade filmen om henne som låg på SvtPlay för ett par år sedan. Underbar! Efter den håller jag på att längta ihjäl mig efter att ha löpankor :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen. Jag känner inte till någon av dem.

  SvaraRadera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...