måndag 9 mars 2020

Authors & Characters - Sara


Authors & Characters utgår från Lyrans Noblesser. En författare och en litterär karaktär som bär samma namn.

Sara Lidman (1923 -2003)

Jag antar att Sara Lidman inte behöver någon närmare presentation. Det enda jag läst av henne är Lifsens rot, men jag har tänkt att jag ska ge mig på Jernbaneeposet någorlunda snart.


Sara Videbeck

Wanja Nones Håkanssons skulptur av Sara Videbeck

I CJL Almqvists Det går an från 1839 träffar serganten Albert Sara Videbeck på en ångbåtsresa och de förälskar sig. Det är Sara som frågar: Går allt detta an, Albert? och han svarar: Det går an.


Jag gillade inte Det går an riktigt. Jag blev irriterad på att Albert är så jäkla otrevlig mot andra kvinnor (eller var det alla i lägre ställning, jag minns inte) att jag hade svårt att ta den till mig. (Jag har en förmåga att haka upp mig på saker)

12 kommentarer:

 1. Jag vill också läsa mer Lidman. Har bara läst Tjärdalen. Det går an, gillade jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i åratal, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problemproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Stoppa skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Graviditet spell
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. det fanns väldigt gott om författar - Saror, tyckte jag. Sara Videbeck tänkte jag faktiskt på också

  SvaraRadera
 3. Bra förslag har dock inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
 4. Härliga Sara Lidman! Och du har läst "Det går an"! Spännande Saror :)

  SvaraRadera
 5. tänk att jag inte kom på att Almqvist hade en Sara, Lidman är bra.

  SvaraRadera
 6. Sara Lidman har jag ännu inte läst något av. Tänk så många Saror det finns i författarleden.

  SvaraRadera
 7. Ja just det, Sara Videbeck tänkte jag inte på, men det går väl an ändå. :D

  SvaraRadera
 8. Men hör du, vart har du tagit vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men gulle att du bryr dig! Det har bara varit mycket, jag är väldigt trött och har knappt läst/lyssnat alls de senaste två veckorna.

   Radera
 9. Saknar dig. Trodde att du kanske i ditt yrke hade fullt upp med corona och allt. Hoppas tröttheten ger med sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack Robert! <3 Jag saknar dig/er också. Det har som sagt varit mycket, men nu är jag hemma med en förkylning och hoppas få tid att läsa, lyssna, blogga och framför allt läsa ikapp hos dig och de andra.

   Radera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...