torsdag 1 juli 2021

TBR juli

 

Ja, som vanligt gick det inget vidare med läsningen. 18 juni hade jag fortfarande bara läst en enda bok - en som var kvar från maj och inte ens medtagen i TBR:en. Sedan läste jag tre böcker på fyra dagar (e-böckerna), men så var det stopp igen. Ack! Ja, två diktsamlingar läste jag förstås.

Men lyssnandet gick bra. Alla de planerade böckerna klarade jag av - inklusive den för Naturlig läsning, som jag inte hade valt ut än - och så två extra. 

Summa sumarum tio böcker, en kortroman, en novell och två diktsamlingar tänker jag känna mig nöjd med, även om det irriterar mig att jag har så svårt att få till läsningen.

Jag ska göra ett försök att få de fyra kvarvarande (Efter solen, För in de döda, The Corpse Washer och Cold Comfort Farm) lästa. Kanske, kanske går det eftersom jag har semester mot slutet av månaden. Nya val för juli är som följer:


Böcker


Månadens språk är isländska och jag tänkte läsa Sjóns Dina ögon såg mig, som har stått i pockethyllan ett bra tag.



Kárasons Stormfåglar står också i hyllan men den är relativt nyförvärvad. Egentligen är det ytterligare fyra isländska jag skulle vilja läsa, men det är väl bara att inse sina begränsningar.



Det här är en bok från min Trananprenumeration som ännu inte blivit läst. 


e-böcker


Resa i Sharia Land var den e-bok lotten föll på i min utmaning De fyra årstiderna.


Ljudböcker


Jag har ju väldigt svårt för feelgood, men har länge tänkt att jag i alla fall vill testa Frida Skybäck. Funkar inte denna så ger jag upp och håller mig till Mma Ramotswe. Också en bok som slumpades fram till De fyra årstiderna.



Jag är ju väldigt svag för världslitteratur, så den här åkte in på läslistan direkt då jag såg den. Sedan dess har den dessutom kommit med bland Årets Världsböcker. Författaren är från Vietnam.



Arvingen till Ballantrae var en av de böcker jag hade längst ner i min Storytellista. Dags att beta av några av de där "gamlingarna". Och Stevenson är ju alltid kul.



Ditt liv och mitt var också en av de där böckerna längst ner i listan. Och jag gillar ju verkligen Majgull Axelsson, så buss på'n.



Tredje boken av de där längst ner på listan är Här är min hand. Fortsättning på serien om Lars Hård som jag har lyssnat på redan. Passar i Förkovran under 'Svenska klassiker'.



The Road Home belönades med Women's Prize for Fiction 2008. Passar således i Prisat.



Den här har jag läst mycket gott om.



Liksom om Vigdis Hjorts senaste.



Den här boken fann jag när jag letade böcker till Månadens språk för juni, samiska. Den fick inte rum i junis TBR, men den låter så spännande att jag ska försöka hinna med den nu i juli. 


3 kommentarer:

 1. Middagsmörker gillade jag mycket när jag läste. Har inte läst de två andra i trilogin än men de står och väntar i hyllan. Sjóns bok har jag läst, kommer inte ihåg mycket för det var så länge sen. Men minns att jag gillade.
  Jag har också gjort en tbr för månadens språk. Dessutom har jag beställt och köpt Stormfåglar på den lokala bokhandeln. Blev så nyfiken när jag fick tips om den och ville läsa den också i juli.
  Här är länk till mitt inlägg om isländska böcker:
  https://jmholmstrom.blogspot.com/2021/06/manadens-sprak-i-juli-2021-ar-islandska.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag varit inne och läst och kommenterat hos dig. Kul att du gillade Middagsmörker, gör mig än mer sugen på den.

   Radera
 2. När bergen sjunger har jag hört mycket bra om! Ditt liv och mitt har jag länge tänkt läsa, tycker den låter så intressant.

  SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...