tisdag 1 juni 2021

De fyra årstiderna - sommar

 

Mösstanten inspirerade mig med sin Längst bak i min läslista att börja ta tag i alla de böcker jag har sparade på Storytel. Nu har jag konstaterat att det är 667 böcker - inte drygt 300 som jag trodde *host*. 

Jag har dessutom en hel hoper med pocketböcker, i separat hylla, som det är meningen att jag ska läsa och lämna vidare. Skulle någon vara så bra att jag känner att jag vill äga den, så är tanken att jag ska skaffa ett inbundet ex. Nu har jag räknat och det är 278 stycken.

Jag ska erkänna att jag inte har någon som helst koll på vad som finns i de här listorna/bokhyllan - de är helt enkelt för många - så risken är ju stor att jag inte kommer mig för med att läsa det som verkligen borde läsas. 

Eftersom jag vanligen har sparat flera böcker av samma författare eller i samma genre i rad, så känns det inte så kul att ta tag i listorna nerifrån och upp/bakifrån och fram. Därför har jag tänkt att jag inför varje årstid ska slumpa en bok från vardera "listan"; en ljudbok, en e-bok och en bok från pockethyllan. Jag har årstiden på mig att läsa, och skulle jag mot förmodan bli klar med någon relativt snart, så slumpar jag fram en ny bok. Det viktiga är att jag inte känner mig stressad. Och gör jag det och det inte funkar, så får jag väl lägga av, helt enkelt.

Böckerna som slumpades fram är följande:

Jag är verkligen inte förtjust i feelgood, men Skybäck har jag ändå varit nyfiken på en tid. Kanske dags att jag testar henne.


Se där! Undrar när jag sparade ner denna e-bok. Kan nog vara intressant. Blev Augustnominerad, ser jag nu, och jag försöker ju klämma just Augustnominerade böcker.Och här har vi pocketboken. Låter faktiskt riktigt lockande. 

Tobaksvägen, berättelsen om hur den fantastiska arrendatorsfamiljen Lester framlever sina dagar, är full av komiska fiaskon i kampen för tillvaron. Det är en burlesk underhållning, men i grunden handlar den om en samling offer för ett omöjligt samhälls- och jordbrukssystem.
Jeeter Lester symboliserar otaliga utfattiga lantbrukare i sin tids Södern. I sitt monumentala elände är han en oförglömlig och ömkansvärd figur som lever kvar i minnet när man skrattat färdigt åt hans galenskaper.


3 kommentarer:

  1. Kul att du har börjat med ett projekt att läsa ur dina listor och ur din pockethylla. Jag tycker att både Shariaboken och pocketboken verkar spännande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, någonstans måste man börja, ha ha. Jag hoppas verkligen att jag kommer till skott med de här nu.

      Radera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...