söndag 1 mars 2020

TBR mars


Eftersom jag släpar efter en del sedan februari, med både Vägmärken och Fallet Meursault halvlästa, så får jag ta och reducera lite bland böckerna jag initialt hade planerat.

Månadens språk är japanska. Jag hade planerat in Oes Mardrömmen redan förra året, men fick den aldrig läst, så nu gör jag ett nytt försök.



Is har jag hört en hel del gott om och jag har den med i min utmaning Förkovran, under rubriken 'Tidigare nominerade till Nordiska rådets litteraturpris'. Dessutom är jag för närvarande särskilt nyfiken på finska författare, så den här ser jag fram emot.



I Förkovran finns även Eva-Marie Liffners Lacrimosa, som 'Tidigare nominerad till Augustpriset'. Även den ser jag mycket fram emot att få läsa.



En bok har jag kvar av den urbota tråkige Peter Handke i Förkovran, men jag ska läsa den. Trots allt. 125 sidor ska jag väl stå ut med. 



För utmaningen 3x3 tänkte jag läsa Jonas Eikas novellsamling Efter solen - vinnare av Nordiska rådets litteraturpris 2019. 



Och för Boktolvan planerar jag att läsa Litet land



Och månadens Shakespeare får bli Hamlet, för den har jag här i hyllan.



Av en kvinna i min tai chi-grupp, som är pensionerad litteraturvetare, har jag fått låna Hur du ska läsa och varför och ett par till titlar. Jag hoppas jag hinner bläddra lite i dem också. Det stör mig att jag är så litterärt obildad.



Ljudböcker

Jag har länge velat läsa/lyssna på Ljuset vi inte ser och nu har jag tänkt att det ska bli av, för utmaningen Litteraturpristolvan. Den tilldelades Pulitzerpriset 2015. Ljudboken ligger på nära 26 timmar och jag tänkte att den kan passa bra när jag ska köra fram och tillbaka till Skåne. Det tar ju sin tid.



Den här har jag haft sparad på Storytel ett tag och nu tänkte jag att jag ska lyssna på den för utmaningen Naturlig läsning. Alaska - ni vet hur jag är.



Ytterligare en bok jag länge haft nersparad på Storytel, men som jag ännu inte lyssnat på. Den passar också in i utmaningen Litteraturpristolvan. Jaqueline Woodson fick ALMA-priset 2018.



Alla goda ting är tre... Montecore har jag också haft nersparad länge och även den passar in i Litteraturpristolvan, Den fick Sveriges radios romanpris 2007. 


Litteraturpristolvan verkar vara en bra utmaning för att jag äntligen ska ta mig i kragen med alla de där ljudböckerna :) Så även Naturlig läsning, även om jag bara har en inplanerad just denna månad.

4 kommentarer:

  1. Spännande marsläsning du har framför dig! :) Ska bli intressant att se vad du tycker om alla böckerna sen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ska bli trevligt att sätta tänderna i dessa - ja, utom Handke då. Honom ska jag bara överleva ;)

      Radera
  2. Den där Harold Bloom-boken hamnade direkt på min inköpslista även om jag inser att den kan vara skitsvår att få tag i...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det inte typ samma som den här? 56 kronor inbunden på rea just nu :) https://www.adlibris.com/se/bok/hur-lasa-och-varfor-9789176454145

      Radera

Bokslut februari

  Här finns den ursprungliga planen för februari, men hur blev det då? Det har varit överjävligt på jobbet och jag har jobbat över i princi...