tisdag 24 augusti 2021

Tisdagstrion - Känslor i titeln

 

Tisdagstrion utgår från Ugglan & Boken och denna veckas tema är Känslor i boktiteln.

Det här temat var lite svårt. Åtminstone var det knepigt att komma på böcker som jag har något slags relation till: har läst, står i hyllan, vill läsa... Sartres Äcklet... njae. Faulkners Stormen och vreden... för all del, den vill jag verkligen läsa, men jag har ju haft med den så mååånga gånger. 

Jag velade också en vända om huruvida det skulle vara någon av grundkänslorna eller mer fritt, för att sedermera konstatera att det är ju jag som väljer hur jag vill tolka, det ingår ju liksom i utmaningen, fri tolkning.

Efter mycket om och men blev det så här:

Obehag


Väldigt stark bok. En bladvändare som man ändå måste lägga ifrån sig ibland för att hämta andan. Belönades med Internationella Bookerpriset 2020.


Passion


Står i pockethyllan och väntar. Jag borde ta tag i den (utöver de där andra hundra som jag säger att jag måste ta tag i lite snart). Jag älskade Wintersons Fyrvaktaren, gillade Juldagar, tyckte verkligen inte om Skapelsens kön. Vad blir månde min åsikt om denna? Förresten borde jag läsa Frankissstein också.


Glädje och sorgDet var ett tag sedan jag läste den här; december 2010 säger min 'vanliga', numera tämligen övergivna - men faktiskt saknade - blogg. Jag minns den som en sådan där ljuvlig lindgrensk liten pärla.

10 kommentarer:

 1. Obehaget om kvällarna har jag hört nämnas mycket och den är jag lite sugen på att läsa.

  SvaraRadera
 2. Den första har en titel som lockar mig, den gör att fantasin sätter igång.

  SvaraRadera
 3. Rijnevelds debut är stark läsning, Wintersons Fyrvaktaren gillade jag också

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av dem, med Winterson skulle jag vilja läsa mer av.

  SvaraRadera
 5. Den Lindgren-boken måste jag leta upp! Är också sugen på Booker-prisvinnaren.

  SvaraRadera
 6. Har inte läst någon av dina. Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Obehaget om kvällarna står på bokvagnen. Och tack för påminnelsen om Jeanette Winterson. Jag måste läsa mer av henne.

  SvaraRadera
 8. Winterson är ju alltid intressant - jag tror faktiskt att Passionen var den första boken av henne jag läste. Obehaget om kvällarna vill jag verkligen läsa!

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...