lördag 28 augusti 2021

Veckans mening, v 34

 

Veckans mening utgår från Robert på Mina skrivna ord. Det var ett tag sedan jag var med. Först var jag utan internet i drygt fem veckor, och förra lördagen tänkte jag: Ja men är det inte någon "utmaning" idag? Lördagar...? Näe, det är det inte. Det tog flera dagar innan jag kom på det och då var det ju så dags.

Om man är beredd att ta en mans liv är man skyldig honom att se honom i ögonen och höra hans sista ord, för om man inte klarar av att göra det så förtjänar mannen kanske inte att dö.

Ja, generellt bör väl fler beslut verkställas av beslutsfattaren själv, eller i alla fall med hennom närvarande, oavsett vad det gäller. Det är lätt att gömma sig bakom ett skrivbord och blunda för konsekvenserna.


Jag har inte sett Game of Thrones. Jag tror i och för sig att jag skulle kunna gilla den - jag älskar ju sagor - men dels har jag ingen tv, dels har jag inte ro att sitta och glo på en serie. Men äldste sonen ville så gärna att jag skulle läsa serien, så att han har någon att prata om den med. Hans kompisar läser inte, säger han, inte flickvännen heller. Den ligger på 33 timmar och jag har 24 kvar. En bit ska jag väl hinna i helgen, tänker jag, för jag ska städa, städa, tvätta, röja, plocka, laga mat, ta hand om plommon...

5 kommentarer:

 1. har inte heller sett eller läst GoT. men så klart måste du kunna diskutera med sonen. en ska inte skicka andra att utföra obehagliga saker åt en

  SvaraRadera
 2. Så rätt du har i det där med att fler beslut skulle genomföras av beslutsfattaren själv. Det skulle kunna förkorta ett antal dumma nyordningar i många organisationer!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är nog inte bara vid avrättningar som beslutsfattare skulle behöva se konsekvenserna av sina beslut.
  Ja, det verkar vara dags att ta hand om plommonen.

  SvaraRadera
 4. "Det är lätt att gömma sig bakom ett skrivbord och blunda för konsekvenserna." Spot on! Precis så. Du har så rätt. Om fler kunde fatta en sån sak ändå! Din mening var bäst. :)

  SvaraRadera
 5. Lika illa här om Game of Thrones, har inte kanalen som serien gick på. Men gulligt att sonen vill diskutera böckerna med dig! Ja jag bor nu ett stenkast från Carl-Larsson-gården i en riktig idyll. Trivdes utmärkt i Säfsen men det var så långt till familjen i Falun.

  SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...