onsdag 1 april 2020

TBR april


Är man dum i huvudet när man laddar upp med sju böcker i sin TBR, när man de senaste två månaderna misslyckats totalt med sin vanliga läsning? Ja sannolikt.


Böcker

Icke desto mindre... Kristin Lavransdotter ingår i Förkovran. Den ligger på 864 sidor, men kanske nöjer jag mig att läsa första delen, Brudkronan, och tar det slow but steady.


För att balansera tegelstenen ovan har jag i övrigt valt små tunna böcker. Jag har återfunnit Sjolochovs Den azurblå stäppen, som förkom i januari. Den stod i bokhyllan, fint inställd där den borde stå. Ytterligare en Nobelpristagare som ingår i Förkovran. Boken är en novellsamling och jag tänker att det passar bra om det går trögt för mig med läsningen.
Ska jag denna månad lyckas klämma den sista Handke-boken? Även han är med i utmaningen Förkovran. 123 sidor - som antagligen kommer att kännas tyngre än Undsets 864.Månadens språk är vietnamesiska och jag har hittat tre böcker ursprungligen författade på detta språk i hyllan. Här har jag valt den tunnaste. Jag tror att det är en barnbok, vet säkert att den räknas som en av Vietnams klassiker. För Boktolvan ska jag försöka hinna läsa Coconut. Den är också ganska kort, inte ens 200 sidor, och jag räknar med att den kommer att vara lättläst.Jag ska läsa ut Hamlet, som jag inte är klar med, sedan blir månadens Shakespeare Trettondagsafton, som ju är en trevlig sak. Och jag bara måste passa på att se SvT:s uppsättning av pjäsen som finns på YouTube.
e-böcker

Det blev ingen bok för 3x3 i mars. Nytt försök denna månad. I mars hade jag tänkt läsa Jonas Eikas novellsamling Efter solen, på danska. Nu tar jag det säkra för det osäkra och väljer en kort roman på svenska, Sorokins I det heliga Rysslands tjänst, även den under 200 sidor.

Ljudböcker

The Otters' Tale låter ju väldans göllig. Den ska jag lyssna på för Naturlig läsning.Den här har jag haft nersparad på Storytel ett tag - grekisk mytologi är ju aldrig fel - och sedermera upptäckte jag att den tilldelats Women's Prize for Fiction. Den passar därför bra till Litteraturpristolvan.Jag gillade De polyglotta älskarna och Wolffs nya har fått goda recensioner, både i tidningar och bokbloggar, så...Mördarens apa har jag sneglat på både länge och väl. Bokomslaget riktigt suger åt sig blicken. Bara för någon dag sedan insåg jag att den fått Auguspriset, och därmed passar även den till Litteraturpristolvan.Samma sak med Svälten: Nersparad på Storytel sedan länge. Vunnit Augustpris. Passar för Litteraturpristolvan.Slutligen hoppas jag hinna med tredje delen av Neapel-kvartetten. De två förra har jag läst, jag hoppas att det är en bra inläsare så att det inte känns avigt nu.4 kommentarer:

 1. Så många intressanta böcker! Planerandet är en stor del av lösnöjet, tycker jag, även om jag inte har så många utmaningar i år som kräver det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant! Det är vansinnigt kul att planera och lista :)

   Radera
 2. Du hade fel! Det fanns en hel del här jag är intresserad av :) Svälten tycker jag låter jätteintressant! Så den vill jag läsa någon gång. The Song of Achilles är jag också väldigt nyfiken på. En syrsas memoarer ser jättecharmig ut! Den ser jag fram emot att läsa dina tankar om :)

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...