fredag 15 maj 2020

Helgfrågan vecka 20


Dags för Mias helgfråga:

Vad har du för bok i din TBR-hög som du ser framemot att läsa?
Jag ser väl fram emot alla böckerna i min hög - förutom Handke - men för att välja en vardera ur bok- respektive ljudbokshögen:


A Thousand Ships är shortlisted för Women's Prize for Fiction och jag har hört mycket gott om den. Och grekisk mytologi är ju aldrig fel.De svarta stenarna är en barnbok som jag har höga förväntningar på. Guus Kuijer har tilldelats ALMA-priset och boken är skriven på nederländska, som är månadens språk.


Bonusfråga: Läckbergs bok har ju fått en enorm lansering, hon tog över hela Adlibris igår. Lyft fram en bok som inte är lika känd men som du tycker är riktigt bra.
Som bekant så tycker jag att anglosaxisk litteratur från västvärlden dominerar alltför mycket, så jag lyfter gärna fram annat.


Under frangipaniträdet är en av de böcker som jag gärna hade haft med i Tisdagstrion - Bäst hittills i år. I grunden en mordhistoria - men inget man väljer när man är sugen på en deckare. Magisk realism och kulturella föreställningar. Om hur det gamla får ge vika för det nya. En fantastisk bok! Mia Couto kommer från Mocambique och skriver på portugisiska.

7 kommentarer:

 1. intressanta böcker, läst flera bra nederländska författare.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte hört talas om någon av böckerna,spännande.

  SvaraRadera
 3. Det var nya böcker för mig, spännande! :)

  SvaraRadera
 4. A Thousand Ships ser intressant ut! :)

  SvaraRadera
 5. Tack för intressanta tips.

  SvaraRadera
 6. Känner inte till de böckerna. Tack för tips!

  SvaraRadera
 7. Under frangipaniträdet gör du mig nu förstås nyfiken på!

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...