fredag 29 maj 2020

Helgfrågan - vecka 22


Dags för helgfrågan hos Mia i bokhörnan

Visa ett favoritomslag där omslaget verkligen motsvarade innehållet. Visa ett omslag som får dig att inte vilja läsa boken.Bonusfråga: visa ett hemskt omslag där du ändå valde att läsa boken, och den var fantastisk!


20 kommentarer:

 1. de två första är helt i min smak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som tycker att Cinder är så förskräckligt. Det är något med den där skon... Men det verkar vara fler som gillar det.

   Radera
 2. Hundhuvuds omslag är måhända förskräckligt, men det sticker ut. Jag skulle nog kunna bli nyfiken på den om jag såg den i bokhandeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää, det är någonting med färgerna, tror jag, som ger mig rysningar - ihop med det andra då.

   Radera
 3. Jag gillar faktiskt det omslaget till Cinder :) Man tycker helt enkelt olika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara många som gillar det :) På mig verkar det avskräckande. Men det är många som har lovordat boken, så jag är lite sugen på den i alla fall.

   Radera
 4. Håller med dig om omslaget till Hundhuvud. Jag hade nog bara tittat vidare om jag sett omslaget i en affär. Tyvärr missar jag säkert många bra böcker på grund av "fula" omslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så är det ju. Men med en miljon böcker så kan man liksom inte kolla på alla. Man måste liksom ha ett sätt att sålla. Jag inser att jag söker av på författarnamn, i synnerhet om de för tanken till världslitteratur, och just omslag. De bra böckerna med ickelockande omslag eller författarnamn får man förhoppningsvis nys om på bloggar och i tidningar :)

   Radera
 5. H som i hök är så fin! Och bra!

  SvaraRadera
 6. Hundhuvud hade nog även jag varit tveksam till.

  SvaraRadera
 7. Hundhuvud förstår jag att du var tveksam till. Men det sticker ju ut iaf ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det mer så att det är så irriterande att jag liksom undviker det. Inte sticker ut så att jag blir nyfiken.

   Radera
 8. Jag älskar Cinder omslaget men avskyr Hök omslaget.

  SvaraRadera
 9. Nej, Hundhuvud känns verkligen inte som ett särskilt lyckat omslag.

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...