fredag 12 februari 2021

Helgfrågan vecka 6

 

Helgfrågan utgår från Mias bokhörna och veckans frågor lyder som följer:

Besöker du ofta andra bokbloggar och lämnar du då en kommentar?

Det blir främst i samband med Helgfrågan, Tisdagstrion, Veckans mening, En smakebit på søndag och Hett i hyllan. Då försöker jag gå in hos alla som är med och kommentera. Fast jag ska erkänna att jag ibland missar att gå in hos dem som lagt in sina bidrag efter mig. För det mesta går jag nog in och kommenterar hos dem som kommenterat hos mig i alla fall. 

Sedan är det några som jag vet har en boksmak som är rätt lik min och ytterligare några som jag känner mig befryndad med av annan orsak som jag tittar in till med jämna mellanrum. Ibland är det svårt att hitta på något att säga, som vid recensioner av böcker som man helt enkelt inte är intresserad av. Men jag vet ju hur glad jag blir av kommentarer, att någon ger sig tid att lämna ett litet avtryck, även om de inte har så mycket att säga om mitt inlägg.

På söndag är det Alla hjärtans dag, brukar du fira det?

Nej, det blir inte mycket firande, jag har ju ingen partner. Fast barnen har jag ju och jag tänkte faktiskt här om dagen att jag kanske borde förfärdiga någon typ av hjärtan att hänga i ett ris eller något, för att markera dagen, och jag har en hjärtformad kakform som jag skulle kunna baka en kaka i. Jag minns hur viktigt det var för mig när jag var barn, då när tiden gick så där förskräckligt långsamt, att ha landmärken under året, som hjälp att bilda något slags struktur. Precis som man hade vid resorna till landet; de där tre timmarna var ju en evighet på den tiden: Nu är vid vid Kalle i backen! Nu är vi vid den här kyrkan med det speciella tornet! Nu har vi kommit till bron!8 kommentarer:

 1. Jag försöker att kommentera inlägg jag läser, men ibland finns det inget att säga och då får det vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland finns det liksom ingenting att säga, även om man gärna skulle vilja lämna ett litet avtryck.

   Radera
 2. Det är nog oftast just vid veckoutmaningarna som jag också hoppar runt och kommmenterar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns mer självklart då, på något vis.

   Radera
 3. Vi ska nog bara äta något litet extra gott i morgon på alla hjärtans dag. Passa på när vi är lediga samtidigt :)

  SvaraRadera
 4. En kommentar är ju alltid trevligt men man hinner inte alltid

  SvaraRadera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...