torsdag 4 februari 2021

Hett i hyllan #33

 

Hett i hyllan utgår varje torsdag från Bokslut enligt Monika. Om de där böckerna som stått en halv evighet i hyllan, men som kanske förtjänar att plockas fram och dammas av. 

Å, vad man känner sig rik med en liten Ros! Livet blir fyllt av mening när man då och då känner en kall nos pressa sig in i knävecket... Nu kommer äntligen Barbro Lindgrens tre mycket personliga böcker om bullterriern Rosa ut i en samlingsvolym. Kungsholmens ros, Rosa på bal och Prinsessan Rosa blir tillsammans Rosa - prinsessa av Fäholmarna. Det tillkommer även nyskrivet material.


Jag vill bestämt minnas att jag plockade fram den här och började läsa, men - lite förvånande, jag brukar gilla Lindgren- tyckte att den var så tråkig att jag ställde in den i hyllan igen.

Men för en tid sedan satt jag i bilen och lyssnade på något så otroligt charmigt - Radioföljetongen antar jag - som jag tänkte att jag absolut måste kolla upp och läsa. Det visade sig vara den här. Nå, än har jag inte kommit till skott.

Det är en utrangerad biblioteksbok som stått i hyllan ett par, tre år så där. 


7 kommentarer:

 1. Barbro Lindgren känner jag ju igen namnet på. För det finns väl bara en? I så fall har jag läst annat av henne. De här böckerna kände jag inte till.

  SvaraRadera
 2. Rosaböckerna har jag inte läst, bara barnböcker av Barbro Lindgren men nu blir jag sugen. Jag har en diktsamling av henne som jag inte har läst. De här Rosaböckerna är kanske såna här eftertänksamma böcker som kan vara skönt att läsa ibland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes vuxenböcker är ljuvliga. Rekommenderas.

   Radera
 3. Den har jag läst! :) Det var ett antal år sedan men har för mig att jag gillade den.

  SvaraRadera
 4. Jag har nog mest läst hennes Jättehemligt och vad de hette när jag var barn.

  SvaraRadera
 5. Älskade ju Barbro Lindgrens böcker (Jättehemligt mfl) när jag var liten, men den här kände jag inte till.

  SvaraRadera

TBR februari

  Sen, sen, sen... med det mesta. Nåväl! Nej, det gick inte bra med läsningen, ens i januari, och om det inte funkar att läsa ens min bästa ...