tisdag 2 februari 2021

Månadens språk - sammanfattning januari

 

Ja, så var årets första språk, arabiska, avklarat. Och med tanke på hur erbarmligt dåligt det gick för mig med läsningen i januari, så är jag rätt nöjd med att i alla fall ha klarat av en bok. 


Jag läste Guldsand av Ibrahim al-Koni, som är tuareg från Libyen, numera bosatt i Schweiz. Jag har tidigare läst Stenblödning och båda böckerna är fascinerande och rekommenderas varmt. Tyvärr verkar inte fler verk av al-Koni finnas översatta till svenska, så jag får hädanefter ta mig an honom på engelska.

Någon som läst något spännande ursprungligen författat på arabiska? Kommentera gärna, även om du inte är med i Månadens språk.

2 kommentarer:

  1. Jag läser Midaqq-gränden av Naguib Mahfouz. Tyvärr går det lite trögt så jag har bara kommit halvvägs, men det får duga som månadens språk-läsning fast det blir en bit in i februari.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, den vill jag läsa! En klassiker. Ibland går det trögt. Wolf Hall går jättetrögt för mig just nu, trots att jag tycker att den är väldigt bra.

      Radera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...