torsdag 27 december 2018

Hett i hyllan #6


Jag bara gissar nu, skriver Monika, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?Den här är nog från 90-talet någon gång. Ja ja, säg inget! Alltså, jag gillar ju Böll. Det är något med hans lite strama, torrt humoristiska, omständliga stil som jag gillar.

Baksidestext:
Den lågmälda intensiteten i denna äktenskapshistoria från det krigshärjade Köln, artisteriets skärvmosaik, skönjbar under drivor av grått ruindamm, pikarna mot det högvördiga katolska prästerskapet, hjärtklappningen, uppenbarelsehoppet vid mötet med en gräslig gipsängel - man må ha lov att kalla Böll en tysk Graham Greene. Ingen litteraturintresserad borde underlåta att skaffa sig Bölls bok och läsa den och förmå andra att läsa den.

Jag har tänkt att även denna ska ingå i en hyllvärmarutmaning 2019.

Boken är fotad i mitt knä och ja, precis så Gudrun Sjödén-grällt är jag klädd: rött, rosa och orange. Och så en knallrosa bok på det :)

6 kommentarer:

 1. Har inte läst något av den författaren och jag tror inte den boken skulle funka för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är som baken :) Jag märkte tidigare, när jag hade ett utdrag av Böll som smakebit, att flertalet inte blev särskilt tilltalade.

   Radera
 2. Jag har aldrig läst något av honom.

  SvaraRadera
 3. Jag är ganska säker på att jag har läst något av honom, men jag är inte säker på vad. Det kan vara den om Katarina Blums förlorade heder.

  SvaraRadera
 4. Aldrig läst Böll men gillar dina färger!

  SvaraRadera

TBR juni

Nej, det gick inte så hejans bra med majs TBR heller. Över sommaren är jag - på egen begäran - utlånad till en vårdcentral som ligger betydl...