söndag 4 augusti 2019

En smakebit på söndag - Mma Ramotswe


Söndag och dags för smakebit. Dela med dig en snutt av det du läser just nu, inga spoilers. Denna vecka utgår smakebiten från Mari på Flukten fra virkeligheten.

Jag älskar som bekant böckerna om Mma Ramotswe och tröttnar visst aldrig.

She is, said Mma Ramotswe, in a matter-of-fact way. She is a very large lady, Mma. I have seen her. You could loose Mr Polopetsi under her skirts. You could be talking to her and suddenly you would realise that there is a husband under there. And then his head would pop out and you would get a big surprise.


Ja, det går lite segt med läsningen just nu, så jag håller fortfarande på med denna. Det har varit bilresa runt i landet med barnen, byfest att fixa och just nu sitter jag i Rättvik och väntar på att mellanbarnet ska spela fotbollsmatch. Och hemma väntar ett kaosartat kök och drivor av tvätt.

20 kommentarer:

 1. Jag har bara läst första delen om Mma Ramotswe och jag vet inte om det blir några fler. Tror att jag förväntade mig en deckare och fick något som var något helt annat. Då kan det bli lite fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, mycket till deckare är det ju inte, även om böckerna brukar sorteras in under den rubriken. Det är ju inte för "deckargåtan" man läser boken, utan allt det andra.

   Radera
 2. Alexander är ju rolig, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Jag läste ett par böcker i serien för en hel del år sen, men tände inte på dem. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack, min kära missförstådda Mma Ramotswe!

   Radera
 4. Tack för smakbit! Läst första boken men föll inte riktigt, men gillade serien eller om det var filmer på som visades på teven;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av serien har jag bara sett ett avsnitt, nästan ett i alla fall. Men personerna var helt fel för mig.

   Radera
 5. Ja böckerna om Mma Ramotswe är trevliga. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Jag säger som Monika,har testat att läsa en av böckerna men den passade inte mig. Kul för dig att hitta något du finner nöje i. Tack för smakbit, hoppas det gick bra på fotbollen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, de förlorade med 2-5 och det var min lille plutt som släppte in målen :( Men de var duktiga ändå, tycker jag. Så många var borta att de inte hade en enda avbytare och min lille brukar inte vara målis.

   Radera
 7. säger som fler andra. läste en och tyckte att det räckte. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk att ni är så många! För mig är det obegripligt att ni inte ser charmen och den lågmälda humorn :)

   Radera
 8. Har bara läst den första boken i serien men den tyckte jag mycket om! Vill gärna fortsätta serien. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 9. Har läst några av böckerna i den serien. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Har läst flera böcker i serien men kommer inte ihåg hur många. Mma Ramotswe som fick mig att dricka rooibos-te. Älskar det!

  SvaraRadera
 11. Jag har läst rätt många böcker i serien om Mma Ramotswe men jag har inte hängt med i den nu på flera år.

  SvaraRadera
 12. tack för smakbiten. Han skriver ju numera om en svensk detektiv i Malmö. Undrar hur de böckerna är?

  SvaraRadera

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...