tisdag 13 augusti 2019

Tisdagstrion - Böcker jag ser fram emot att läsa


Tisdag och dags för Tisdagstrion som utgår från Ugglan & Boken. Denna vecka är ämnet: Böcker jag ser fram emot att läsa.

Som jag tidigare nämnt så ser jag fram emot att läsa alla mina 1000 böcker som står inklämda - eller väntar på att klämmas in - i bokhyllan, men här har jag valt ut några och jag tänkte att jag skulle passa på att slå ett slag för läsutmaningen Månadens språk, som även den utgår från Ugglan & Boken. En fantastiskt rolig utmaning som jag deltar i för andra året och som har fått mig att hitta och läsa en massa roliga böcker som jag aldrig annars hade funnit och givit mig i kast med.Utrensning är en riktig hyllvärmare som jag skaffade för att jag tyckte att jag borde läsa den, men jag har aldrig blivit sugen. Nu i augusti är Månadens språk finska och bara för någon dag sedan kom jag att tänka på att jag hade den i hyllan, plockade fram den och blev plötsligt väldigt sugen på att läsa den. Prisbelönt x flera och mycket hyllad. Jag antar att flera av er har läst den.I september är Månadens språk hebreiska och då har jag tänkt läsa Judas av Amos Oz. Har inte läst honom förut, så det ska bli spännande. Snyggt omslag också!ALLA läste Varats olidliga lätthet i min ungdom. Utom jag. Jag har inte läst någonting av Milan Kundera. Det känns ju lite bedrövligt. Så i oktober när Månadens språk är tjeckiska ska jag se till att det blir ändring på den saken. Jag tror att den är riktigt bra och det ska bli kul att äntligen läsa den.

16 kommentarer:

 1. Boken av Amos Oz ska jag hålla utkik efter.

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillar Månadens språk! Utrensning är verkligen en riktigt bra bok, och också jag läste Varats olidliga lätthet när alla andra gjorde det :-) Nåt annat av Kundera har jag aldrig läst, men det kanske det får bli i oktober då. Tack för dina tips!

  SvaraRadera
 3. intressanta böcker, Oksanen är bra, hon gör bra research.

  SvaraRadera
 4. Utrensning har jag hört mycket bra om :)

  SvaraRadera
 5. Utrensning tyckte jag jättemycket om. Stark!

  SvaraRadera
 6. Utrensning har jag läst. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 7. Oz bok känner jag igen men jag har inte läst den. De andra två är helt nya för mig men de verkar intressanta! Tack för tips! :)

  SvaraRadera
 8. De två översta står olästa i min hylla. Ser så klart fram emot dem. Tack för tipset på den sista.

  SvaraRadera
 9. Detta var bara nya böcker för mig. Tack för fina boktips!

  SvaraRadera
 10. Bra att bli påmind om Amos Oz. Då och då tänker jag att jag vill läsa något av honom - och sedan faller det bort. Utrensning är bra.

  SvaraRadera
 11. Utrensning har jag läst, en förfärlig historia.

  SvaraRadera
 12. Jo, Utrensning är bra, men hemsk.

  SvaraRadera
 13. Ambitiös trio! Oksanens bok står här hos mig. Oläst.

  SvaraRadera
 14. Oksanen och Kundera har jag läst. jättebra. Oz vill jag läsa. jag gillade honom och hans idéer

  SvaraRadera
 15. Kundera och Oksanen har jag läst bägge två. Blev positivt överraskad av Oksanen!

  SvaraRadera
 16. Har av Amos Oz bara läst Hur man botar en fanatiker. Mycket bra liten bok som alla borde läsa.
  Utrensning är jag nyfiken på.

  SvaraRadera

TBR april

  Då har vi gått in i april och tiden för läsning - för min del - är i princip över. Nu är det växter, trädgård och ljudböcker som gäller. O...