torsdag 15 augusti 2019

Hett i hyllan #15


Hett i hyllan utgår från Monika. Om de där böckerna som stått i hyllan i en halv evighet men som förtjänar att dammas av och komma fram i ljuset.


Jag minns så väl när jag köpte den här. Ja, inte när, men hur det var. Jag stod på Pocketshop på Centralen, på T-baneplan, och väntade på pendeln. Det var innan de byggde om. Jag hade tagit ner den här från hyllan och stod och kollade in den, när kvinnan bredvid mig sa: Den där är jättebra! Så jag tog den - och sannolikt en hoper andra - och gick och betalade. Mitt ex är tryckt 2010 och förmodligen var det inte alltför långt efter det. Ja, och sedan har den stått här. Jag tror att den är riktigt bra och förtjänar bättre.

Sex kvinnor som inte känner varandra hamnar i samma kupé under en tågresa i södra Indien. Huvudpersonen är den 45-åriga statstjänstemannen Akhila. Hon är ogift och har inga barn men har försörjningsansvar för sin mamma, sin syster och dennas barn. De övriga kvinnorna i kupén är gifta och lever i mer eller mindre påtvingade äktenskap. De sex kvinnorna berättar för varandra om sina liv som är sinsemellan helt olika men alla bär de på en undertryckt ilska över sin situation i ett traditionellt mansdominerat samhälle. 

Jag antar att flera av er har läst den.

4 kommentarer:

 1. Jag har inte hört talas om den tidigare men beskrivningen låter verkligen intressant.

  SvaraRadera
 2. Den finns oläst i min bokhylla också!

  SvaraRadera
 3. Den verkar intressant. En bok som jag skulle kunna tänka mig att läsa.

  SvaraRadera
 4. Spännande att få boktips av okända :)

  SvaraRadera

TBR april

  Då har vi gått in i april och tiden för läsning - för min del - är i princip över. Nu är det växter, trädgård och ljudböcker som gäller. O...