torsdag 22 augusti 2019

Hett i hyllan #16


Torsdag (än ett par timmar) och dags för Hett i hyllan som utgår från Monika. Om de där böckerna som stått i hyllan i en halv evighet men som förtjänar att dammas av och komma fram i ljuset.

13/2 -80 står det i den här *host*


Inte har jag läst Den långa flykten och inte har jag läst Shardik - som faktiskt stod hemma i bokhyllan i mitt barndomshem - och inte har jag läst den här heller, trots att jag uppenbarligen haft 39½ år på mig att ordna med den saken.

Två hundar har lyckats rymma från ett forskningsinstitut, där de utsatts för grymma experiment. Den ena av hundarna, en foxterrier, har undergått ständiga hjärnoperationer och lever i ett egendomligt hallucinatoriskt tillstånd. Till skillnad från sin kamrat, en svart blandrashund, bevarar han dimmiga minnesbilder från ett fritt och lyckligt förflutet, där människan står i centrum som hundens godhjärtade herre. 

Uppe i bergen i Nordenglands sjödistrikt får de kämpa mot mänsklig ondska och en bister natur för att överleva. En räv som sluter sig till dem, en frisk och fräck och ofördärvad naturvarelse, lär dem också att det är människan som är deras verkliga fiende. Ursinniga fårfarmare är dem på spåren och när vulgärpressen som behöver öka upplagan tar hand om fallet och sprider ut att hundarna är bärare av pestsmitta tycks deras liv i frihet ställs inför ett övermäktigt hot. 

Inte mycket foxterrier över hunden på den bilden, men nå ja. Vargnatt! :)

Tveksamt om jag kommer att klara av att läsa den. Jag är så känslig.

5 kommentarer:

 1. Har läst alla tre böckerna och den som jag tyckte absolut bäst om är Den långa flykten.

  SvaraRadera
 2. Pesthundarna! Åh, vad jag gillade den, men det är egentligen det enda jag minns :)

  SvaraRadera
 3. Den foxisen är nog av den korthåriga sorten istället för den strävhåriga! :) Då är bilden lite mer logisk. Jag har läst både Den långa flykten och Shardik men hade aldrig hört talas om den här! Vill läsa den nu när jag ser vad den handlar om men känner samtidigt att jag antagligen kommer tokgråta.

  SvaraRadera
 4. Åh, den här har jag läst och den finns kvar i hyllan (tror det är makens bok faktiskt). Sonen fick Den långa flykten idag i födelsedagspresent :-)

  SvaraRadera
 5. Adams har jag läst, tyckt om, denna blir jag nyfiken på.

  SvaraRadera

Längst bak i läslistan #6

Jaha ja, då har jag klämt de tre böckerna i Längst bak i läslistan #5 och det är dags för en ny trippel med böcker som ligger längst bak i ...