torsdag 13 juni 2019

Hett i hyllan #10


På torsdagar kör Monika  Hett i hyllan, om böcker som stått i hyllan i evinnerliga tider men som förtjänar att komma fram i ljuset.

I ärlighetens namn har jag hysteriskt många, hysteriskt gamla böcker i min hylla. Många har stått där i 20-30 år :/ När jag väljer ut mina böcker så försöker jag leta fram något som dels är riktigt gammalt, dels lockar till läsning. För där står rätt mycket som jag vet att jag aldrig någonsin kommer att ge mig i kast med också. De böcker jag lägger upp under denna etikett, lägger jag i en hög för att ta itu med i Hyllvärmarutmaningen. Heja mig!


Jag gillar verkligen Gabriel García Márquez och jag gillar kortromaner, så varför jag inte tagit itu med denna 92 sidor korta är mig en gåta.

10 kommentarer:

 1. Har läst annat av Garcia Marquez som jag gillat men den här kände jag inte till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar just hur mycket av honom jag har missat och inte känner till. Måste efterforskas inser jag :)

   Radera
 2. Garcia Marqués måste jag läsa mer av. Jag har bara läst en bok av honom för länge sedan och jag minns inte vad det var. Det var inte Hundra år av ensamhet, men den hoppas jag få läst i år. Översten får inga brev är säkert läsvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är ju väldigt bra. Vill också läsa mer av honom.

   Radera
 3. Har bara läst Hundra år av ensamhet av honom. Det var väldigt längesedan och då lockade den inte till mer läsning. I alla fall inte första halvan av boken. Andra halvan var bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inte odelat förtjust i Hundra år av ensamhet, trots att det anses vara hans bästa. Vissa partier var rätt tröga faktiskt, medan andra var väldigt bra. Just min utgåva var särdeles svårläst med pytteliten text och knappt några marginaler, kanske påverkade det. Så, det jag ville ha sagt: kanske du skulle gilla någon annan av hans titlar bättre :)

   Radera
 4. Känner inte till den här författaren. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 5. Man borde kanske rensa ut gamla böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde man absolut - om man orkade :)

   Radera

Inför Augustgalan

Plötsligt en dag händer det... Jag har faktiskt kunnat l ä s a. Det har jag inte lyckats med sedan i januari, tror jag. Sex böcker, varav fy...