torsdag 6 juni 2019

Hett i hyllan #9


Så här skriver Monika på bloggen Bokföring enligt Monika:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?


Jag har inte läst en enda titel av Auster, något som stört mig rätt länge, så när jag sprang på den här för något 20-tal år sedan *host* så införskaffade jag den raskt. Sedan har den stått där i hyllan. Jag vill minnas att jag börjat på den några gånger utan att komma vidare. Antagligen för att jag just då inte riktigt förmådde läsa, eller för att det just då kändes motigt med engelskan. För ibland går det så geschwint att läsa på engelska att jag knappt märker att jag gör det, medan det vid andra tillfällen känns helt ogörligt. Jag vet inte riktigt varför det är så. Det borde ju vara en bok som passar mig, kort är den också. Så här står det på baksidan:

Meet Mr Bones, the canine hero of Paul Auster's remarkable novel. Bones is the sidekick of Willy G. Christmas, a brilliant but troubled poet-saint from Brooklyn. Together they sally forth across America to Baltimore, Maryland, on one last great adventure, searching for Willy's old teacher, Bea Swanson. Years have passed since Willy last saw his beloved mentor, who used to know him as William Gurevitch, son of Polish war refugees. But is Mrs Swanson still alive? And if not, what will prevent Willy from vanishing into that other world known as Timbuktu?

Men låter inte det hur lockande som helst?!


8 kommentarer:

 1. Kan vara spännande. Jag undrar om den är lite overklig, det är ju New York-trilogin. Å andra sidan har jag läst en annan bok av Auster som kändes verklig, något om en kille som spelade poker, tror jag det var, och som kom i skuld till någon och blev tvungen att bygga en mur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste inte att New Yorktrilogin var overklig. Då blev den genast mer intressant :)
   En mur???

   Radera
 2. Har inte heller läst något av Auster, men har köpt på mig ett par som jag tänkt läsa någon gång.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja, en voffsing borde passa dig :)

   Radera
 4. Jag har bara läst en bok av honom och hade egentligen tänkt låta det räcka med det, men så köpte jag en annan ändå :)

  SvaraRadera

TBR december

  I december, när det är mycket julstökande, brukar jag hinna med att lyssna en hel del, men det behöver vara lättillgängliga saker. Det bli...