tisdag 4 juni 2019

Veckans topplista - Böcker jag ser fram emot i sommar


Veckans topplista hos Johanna i Deckarhörnan handlar om böcker vi ser fram emot att läsa i sommar. Som vanligt bjuder jag inte på något nytt spännande, utan mest gammal skåpmat ;)


I USA lär Thoreau vara mest känd för sina dagböcker, och inte som här för Walden. Jag tänker att Thoreau kommer att passa ypperligt när jag sitter alldeles ensam uppe i buan - tredje försöket gillt, förhoppningsvis - och äntligen får den återhämtning jag längtat efter i tre år. Med lite tur hinner jag Walden också.Jag tänkte försöka komma till skott med Moa Martinsons serie som börjar med Mor gifter sig. Även den tänker jag kommer att passa ypperligt att läsa där uppe; ingen el, inget rinnande vatten... bara lugnt och tyst.Nordisk fauna har väntat i bokhyllan en längre tid och känns som en typisk buan-bok. Jag gillade Glupahungern och de flesta av er har ju talat gott om denna med.Den här boken, Oneiron, hade jag inte hört talas om när jag träffade på den då jag kollade igenom vad som nominerats till Nordiska rådets litteraturpris de senaste åren. Den låter ju hur bra som helst! Jag ska försöka få tag på den till i augusti då månadens språk är finska.Vad vore en lista utan Mma Ramotswe?! Tre stycken ligger och väntar, den här står först i tur, det är nummer 16.

13 kommentarer:

 1. Moa Martinson är bra! Ser ut som blandad sommarläsning. :)

  SvaraRadera
 2. Mor gifter sig är den enda jag läst av de här böckerna. Tack för tips om de andra!

  SvaraRadera
 3. Har bara läst den första boken om Damernas detektivbyrå och jag blev väl inte helt övertygad. Får se om det blir fler.

  SvaraRadera
 4. Nordisk fauna är helt fantastisk!!

  SvaraRadera
 5. Tack för intressanta boktips.

  SvaraRadera
 6. Jag har läst Mor gifter sig och böckerna efter. Det var för många år sedan men jag kommer ihåg att jag tyckte om dem.

  SvaraRadera
 7. Thoreau är jag lite förtjust i. Nordisk fauna är så fin. Oneiron blir en ju nyfiken på

  SvaraRadera
 8. Moa Martinson är ju fin att läsa. Både Nordisk fauna och Oreiron gör mig intresserad. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 9. Nordisk fauna var väldigt bra :)

  SvaraRadera
 10. Spännande blandning! Mor gifter sig tror jag att jag har läst men är lite osäker.

  SvaraRadera
 11. Walden har jag läst, men inte Dagboksanteckningar. Spännande, blir nyfiken på den.

  SvaraRadera

En smakebit på søndag - Neandertalmänniskan

  Smakebiten utgår från Astrid Terese på Betraktninger . Dela med dig en snutt av det du läser just nu - inga spoilers! Nu var det länge sed...