lördag 29 juni 2019

TBR juli

Ny månad och det är lite som nyårsafton, ett tomt blad att fylla. Jag kan känna mig helt euforisk när jag planerar in vilka böcker jag ska läsa och ljudböcker jag ska lyssna på.


Eftersom jag tyckte så himla mycket om Människornas jord av Pramoedya Ananta Toer så har jag varit på bibblan och lånat fortsättningen, Ett barn av alla folk. För jag vill naturligtvis veta hur det går för Minke och de andra.


Månadens språk är kurdiska och på bokrean fann jag denna.En svensk klassiker, sådan som jag känner att man bör ha läst. I min egen utmaning Förkovran finns denna liksom de följande delarna - Kyrkbröllop och Kungens rosor - och jag ser fram emot att läsa dem. Kanske blir det inte alla tre under juli, men jag ska börja i alla fall.Det har blivit lite dåligt läst i utmaningen 3x3, trots att det är böcker som jag verkligen vill och längtar efter att läsa. Böckerna om Mma Ramotswe är ju lättlästa och trevliga och jag borde kunna klämma en i juli, tänker jag. Kanske när jag åker på semester med ungarna. Då må det vara något lättillgängligt om det ska funka.Hur många gånger har jag sagt att jag ska läsa Desirada? Gah! Ska det nu äntligen bli av? Spänningen är oliiidlig ;) Ingår även den i 3x3.


Ja, och så ska jag få till en hyllvärmare också. Vi får se vilken jag väljer.


Och så ljudböckerna:


Jag ska lyssna klart på The Snow Child av Eowyn Ivey. Vet inte riktigt vad som tagit åt mig, amerikanska bestsellers brukar ju inte vara min grej, men nu är jag visst igång. Titel och omslag drog naturligtvis till sig min blick - snö, vinter, saga. För även om jag inte riktigt gillar vintern längre, så lockas jag fortfarande av den både i ord och bild. Utspelar sig i Alaska, bara det liksom :)Nina Wähäs Testamente kom i dagarna som ljudbok på Storytel.Marit Kaplas intervjubok Osebol låter ju hur intressant som helst. Säkert omslaget jag reagerade på när jag fann den på Storytel. Stjärnhimlen är ytterligare något som drar min blick till sig.Camus Pesten blir sannolikt mitt val av klassiker för 6 klassiker på 6 månader - del 4.Mera sagobetonat: The Bear and the Nightingale av Katherine Arden. En medeltida by i norra Ryssland. Inspirerad av rysk folklore. Det låter något! Första delen i en serie på tre har jag just googlat mig till. Snö och stjärnor här med :)Alla Torgny Lindgrens publicerade noveller - och några till. En del av dem lär jag redan ha läst, men det spelar ju ingen roll. Jag liksom behöver lyssna på Lindgren. Hans inläsningar är bland det mest fantastiska jag vet.


Mycket nord och tassemarker här bland ljudböckerna :)


2 kommentarer:

  1. riktigt intressant varierande lista, Wähäs bok har jag läst, och några till, Camus bok har jag väntandes

    SvaraRadera
  2. Vilken spännande lista! :) The Bear and the Nightingale är jag jättenyfiken på så ska bli spännande att höra dina åsikter om den sen!

    SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...