onsdag 30 oktober 2019

Lucy


Lucy är ett starkt och originellt porträtt av en ung kvinna som upptäcker - och uppfinner - sig själv. Den handlar om tonårsflickan Lucy som kommer från en liten karibisk ö till New York för att arbeta som au pair i en amerikansk familj. Familjen tycks ha allt som går att önska sig -- de är vackra, rika och lyckliga. Men Lucy, som är en frisinnad och avväpnande person som får alla hon möter att öppna sig, ser snart sprickorna i den fina fasaden. Själv bär hon på en historia som ingen känner till, om ett uppbrott från modern och en önskan att frigöra sig från sitt förflutna.

Jag har tidigare bara läst På flodens botten av Kincaid, blev inte särskilt imponerad trots höga förväntningar, men tänkte att jag skulle ge henne en ny chans, efter som jag verkligen trodde att hon skulle var bra, egentligen.

I början av oktober lyssnade jag så på Lucy. Jag hade haft den nersparad på Storytel ett tag, men kom till skott när det började bli dags för tillkännagivandet av Nobelpristagarna. Jag tänkte att om det blir Kincaid, så skulle det ju vara lite kul att just då lyssna, eller precis ha lyssnat, på en bok av henne. Nu fick hon inte Nobelpriset. Inte i år heller.

Jag skäms att erkänna att jag minns den så dåligt att jag har svårt att säga så mycket annat än att den var bra och att Kincaid var väl värd sin andra chans. Jag ska definitivt läsa mer.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst något av henne men den här låter intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är lite "lågmäld" så där, men jag gillade den.

      Radera

Fem en fredag - vecka 38

 Fem en fredag utgår från elisamatilda och veckans frågor lyder: Vad gjorde du senast på en ö? Det måste ha varit våren 2018 (2019?) då jag...