tisdag 16 mars 2021

Tisdagstrion - Irland

 

Tisdagstrion utgår från Ugglan & Boken och denna vecka är temat Irland.

Pojken i randig pyjamas är en barnbok (9-12 år) som funkar precis lika bra till vuxna. Som det mesta som skrivits om Förintelsen är den väldigt gripande. John Boyne är född i Dublin och har skrivit både för vuxna och barn. Står i hyllan men jag har inte läst den än. Hugo Hamilton skildrar sin barndom i Dublin under 50-talet. "Mörkt, tragiskt, varmt och roligt".Jag läste nyligen Seamus Heanys På väg och det var trevligt. Den här står oläst i hyllan och väntar. Heaney föddes i Nordirland, men räknas icke desto mindre som irländare. Han har undervisat både på Harvard och Oxford, men dog i Dublin. Han fick Nobelpriset 1995.


9 kommentarer:

 1. Pojken i randig pyjamas vill jag läsa! Tack för påminnelsen, jag hade glömt bort den. Vattenpasset blev jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 2. Har inte läst några av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. fin varierande trio, allvarligt och starkt.

  SvaraRadera
 4. har endast läst På väg. Vill gärna läsa Vattenpasset också. De spräckliga verkar intressant

  SvaraRadera
 5. Pojken i randig pyjamas... har inte jag sett den som film... Jodå, det var den! Till och med en väldigt bra film alltså.

  SvaraRadera
 6. Hugo Hamiltons bok blir jag nyfiken på! Hade jag aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 7. Antagligen har jag inte läst något alls av Seamus Heaney så jag får tacka för påminnelsen.

  SvaraRadera
 8. Pojken i randig pyjamas läste jag nog runt...2011 har jag för mig. Kanske 2012. Men den är fortfarande väldigt klar i minnet. Tyckte den var riktigt bra.

  SvaraRadera
 9. Inte läst någon av dina. Tack för tips!

  SvaraRadera

Bokslut april

  Jaha ja! Pruttdåligt som vanligt. Här är fullt av halv- och olästa böcker ända sedan februari. Jag läste i alla fall Nadifa Mohameds Förlo...