tisdag 25 maj 2021

Den hemliga kvinnan

 


Louise lever ett gott liv med sin man Joachim på Christiansø, där hon driver ett litet café. En dag, mitt i sommarens högsäsong, dyker en främling upp och hävdar att Louise inte heter Louise utan Helene och att hon i själva verket är hans fru som har varit försvunnen i tre år.

Det visar sig snart att det är något som är fel. De bilder mannen visar på sin försvunna fru är skrämmande lika Louise. Och efter DNA-prover står det klart: Louise är Helene Söderberg. Gift med Edmund, mor till två barn och arvtagare till ett företagsimperium.

Hon måste återvända till sitt gamla liv ett liv som hon inte minns. Hon måste säga adjö till Joachim, den man hon älskar. Och hon måste försöka ta reda på vad som hände den natten för tre år sedan när hon försvann.

Jag lyssnade på den här boken i april, då månadens språk var danska. Den var riktigt spännande, stundom rätt otäck, höll mig hela tiden nyfiken (och klurande) och var riktigt bra. Det händer mycket hela tiden, många trådar, historiskt blandas med nutid och dåtid men det är absolut inga problem att hänga med. Snyggt! Passade utmärkt när jag behövde något med lite tempo för att hålla fokus. Inte riktigt "min genre" men jag rekommenderar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...