måndag 31 maj 2021

TBR juni

 

Så... hur gick det med majs TBR? Tja... bra så till vida att jag läste fyra böcker i stället för de planerade tre (+ tre diktsamlingar), dåligt med tanke på att två planerade inte är (färdig-)lästa. Herta Müllers är jag inte riktigt klar med och Efter solen har jag inte fått läst. Fyra veckors övertidsarbete, covid och drygt två veckor (tre helger) på raken med barnen tog knäcken på planeringen där på slutet. I början hade jag sådant läsflyt att jag inte alls trodde att det skulle bli några problem att hinna klart, trots att jag slängde in ett par nyhemkomna Trananböcker, men sedan var det tvärstopp. När det gäller ljudböckerna gick det bättre, även om jag bytte ut The Wood for Trees, som jag inte lyckades komma in i, mot Kornas hemliga liv. Och så lyssnade jag på Ethan Frome, som egentligen var planerad, men som jag glömde att ta med i TBRen.

I juni tänker jag försöka ta mig i kragen och äntligen läsa de där böckerna som under året funnits i min TBR men som jag inte lyckats ta mig an. Således även de ovanstående.

Böcker


Med tanke på hur mycket jag tyckte om Wolf Hall och hur sugen jag var på att kasta mig över denna på direkten, så är det ju anmärkningsvärt att jag inte har läst den än.Cold Comfort Farm som jag länge velat läsa och som jag anskaffade för ett och ett halvt år sedan, eller något, blev heller inte läst när den fanns i min TBR.The Corpse Washer skaffade jag först i år. Den var med i samma TBR som Cold Comfort Farm, men blev inte läst den heller.


e-böcker


Varför jag inte kommit till skott med Hamnet är mig en gåta. Den har jag velat läsa ända sedan jag första gången såg den nominerad till Women's Prize for Fiction. Sedan vann den, kom ut på svenska, alla säger att den är fantastisk, den har varit med i min TBR hur många månader som helst... och ändå har jag inte läst den.
Kirke har jag också velat läsa ända sedan jag första gången hörde talas om den. Suget blev inte direkt mindre efter jag läst Millers The Song of Achilles, som var helt fantastisk. Även den har varit med i min TBR månad ut och månad in, men inte blivit läst. 
Jag började läsa Madonnan vid Nilen och tyckte att den var oerhört fängslande. Jag minns inte varför jag kom av mig. Kanske höll jag på med en annan bok, stack emellan med denna för att jag var så sugen, men gick tillbaka till den ursprungliga för att få den klar. 


Radio


Händelser vid vatten - Kerstin Ekman

Händelser vid vatten har jag länge velat läsa. Jag har till och med ett ex i bokhyllan. Boken har gått som radioföljetong och den ligger kvar juni ut. Eftersom det är Lassgård som läser tänkte jag att jag skulle passa på att lyssna på den, innan det är för sent. Månadens språk är samiska och därför tänkte jag passa på att lyssna på radionovellen Áddjá och renen. Det har varit väldigt svårt att hitta litteratur författad på samiska, så jag får nöja mig med böcker författade av samer och - i någon mån - böcker om samer. Jag vet inte om det finns någon samisk förlaga till den här novellen eller om den är skriven på svenska.


Ljudböcker


Stöld kommer jag också att lyssna på med anledning av Månadens språk. Ja, naturligtvis inte bara därför. Jag har haft den på läslistan ett tag, men passar på nu. Om samer av samisk författare.Samma författare men en ungdomsbok. Vann Augustpriset 2016.Ester Blenda vill jag läsa mer av och passar på med Kåtornas folk med anledning av Månadens språk. Novell/kortroman på 1½ timma som är en av de böcker jag hittade längst bak i läslistan. Dags att beta av lite, känner jag.Jag har tyckt om allt jag har läst av Ishiguro och hans senaste har ju mötts av idel lovord.


Det här känns som en bra blandning. En och annan diktsamling kommer jag sannolikt också att läsa och så måste jag välja något för Naturlig läsning, men jag har inte lyckats bestämma mig än. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

TBR mars

  Den 5:e mars presenteras Women's Prize for Fictions långlista och 11:e mars kommer Internationella Bookerprisets. Jag tänkte därför lä...