fredag 4 januari 2019

Helgfrågan - vecka 1


Idag - eller snarare igår - undrar Mia på Mias bokhörna:

Vad läser ni just nu?
Jag har tre böcker igång, en ljudbok och två vanliga.
Kupé nr 6 - Rosa Liksom
Pentimento - Lillian Hellman
Buddenbrooks - Thomas Mann


Bonusfråga: Vad har du för tips mot trötthet?
Att sova ordentligt, ha ha! Men allvarligt, ganska självklara saker faktiskt. Att hoppa på sovtåget i tid så att man får ordentligt med sömn. Se till att få ordentligt med ljus dagtid så att sovklockan fungerar och att gå en sväng i skogen. Ha någon som sparkar en i ändan, för när man är så där trött och seg är det svårt att komma sig för både med att ge sig ut på promenad och att se till att komma i säng. Och naturligtvis att undvika alkohol och sömntabletter/lugnande.

Själv lever jag inte alls som jag lär; är hopplös på att passa sovtåget, sover på tok för lite, har inte kommit ut i skogen på hela hösten, knappt tagit en promenad ens, får inget dagsljus alls på jobbet och sitter här på fredagkvällen och dricker folköl. Och så mår jag som jag mår också.


3 kommentarer:

  1. Jag går och lägger mig i tid, däremot är det nog sämre med motion.

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk att det ska vara så ogörligt att komma ut på en promenad, trots att man vet hur bra man faktiskt mår efteråt. Men hade inte du haft bekymmer med ett knä eller något? Då är det ju ännu svårare. Själv har jag inte ett enda dugg att skylla på.

    SvaraRadera
  3. Dagliga promenader är något jag inte klarar att vara utan och en hel natts sömn skulle vara rena himmelriket, men ack så svårt att nå med konstant tinnitus. Skogen känns riktigt osäker att gå i nu efter stormen, rena plockepinnet, tunga stammar som vilar på klena grenar... hu. Tänk då att jobba med avverkning där nu, med alla träd som rör sig på ibland oförutsett vis, respekt!

    SvaraRadera

TBR april

  Då har vi gått in i april och tiden för läsning - för min del - är i princip över. Nu är det växter, trädgård och ljudböcker som gäller. O...