tisdag 15 januari 2019

Veckans topplista v 3 - Brittisk feelgood


Denna vecka gäller topplistan hos Johannas Deckarhörna brittisk feelgood, men det som brukar betecknas feelgood är ju inte riktigt min grej. Därför har jag valt böcker som jag upplever lagom mysiga och pysiga så där.

Damernas detektivbyrå har jag flera gånger tagit upp som feelgood à la Scylla och här kommer serien igen. Tv-serien däremot har jag bara sett ett halvt avsnitt av och jag tyckte inte om den. Personerna är helt fel.En gång för mycket, mycket länge sen, ungefär så där i fredags, bodde Nalle Puh alldeles ensam i skogen under namnet Sanders

Ja men det är ju ljuvligt!Som jag älskade I vår herres hage då den gick på tv, anno dazumal. Jag har läst några av böckerna också, även om det i ärlighetens namn var väldigt länge sedan.Jane Austens böcker är väl ändå rätt mycket feelgood - åtminstone de jag har läst.Och nog tycker jag att Den hemliga trädgården kan räknas in bland de myspysiga, den också.


19 kommentarer:

 1. Jag har bara läst första delen om Damernas detektivbyrå och det blir nog inte fler. Den passade inte mig jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smaken är som baken - tack och lov! Det är som med mig och det som egentligen betecknas feelgood. Det bara funkar inte.

   Radera
 2. Herriots böcker är ju underbara!

  SvaraRadera
 3. Damernas detektivbyrå har jag bara läst första boken. Har tänkt läsa fler, men tiden räcker ju inte till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju det där med tiden... :(

   Radera
 4. Jag har faktiskt läst alla på din lista! :)

  SvaraRadera
 5. Jag har också en från damernas detektivbyrå med i min lista. fina feelgoodböcker du har valt. Jag har tänkt smalare - det man vanligen kallar feelgood och den genren är jag inte särskilt hemma i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog meningen att man skulle tänka smalt, men i så fall hade jag inte kunnat vara med, så då tillät jag mig att helt ofint gå utanför ramarna :)

   Radera
 6. jag har läst alla böckerna på din lista men jag tycker inte att Nalle Puh, Jane Austen och Compton - Burnett riktigt hör hit även om en mår bra av dem. det finns ju de som mår bra av att läsa hemska kriminalhistorier också. feelgood borde ha definierats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att det här inte är böcker som ingår riktigt i begreppet feelgood, men eftersom jag aldrig läser sådana böcker så hade jag inget att komma med och jag VILLE vara med, ha ha. Så barnslig är jag :)

   Radera
 7. Härligt att du har med Jane Austen! Vill läsa mer klassiker, och hon hör ju definitivt till de författarna:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häng på Vargnatts utmaning 6 klassiker på 6 månader vettja :)

   Radera
 8. James Herriot, där kom ett namn jag inte hört på länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är sant, man hör inte mycket om honom nu. Jag har en dvd i hyllan med (delar av) tv-serien. Jag borde verkligen titta på den. Den är fortfarande inplastad - men värd ett betydligt bättre öde.

   Radera
 9. Vilka bra val! Och som sagt, kul att vi var bägge hade Nalle Puh med!

  SvaraRadera

TBR juli

  Jag har jobbat ihjäl mig. Pust! Men nu ska jag snart åka upp till buan med sista laddningen djur och ha lite ledigt.  Juni blev ett botten...